Helyi közélet

2014.11.11. 14:49

Pert nyert a PDSZ: a Klik-nek fizetnie kell

Miskolc - Minden közalkalmazottnak, így minden Klik-es dolgozónak is visszajár a bankszámlaköltség, hangsúlyozta Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének megyei ügyvivője.

Miskolc - Minden közalkalmazottnak, így minden Klik-es dolgozónak is visszajár a bankszámlaköltség, hangsúlyozta Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének megyei ügyvivője. Az ügyvivő a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényre hivatkozik, valamint arra a próbaperre, melynek végén a Kúria egyértelműen helyt adott az egyik pécsi pedagógus követelésének.

Szűcs Tamás felhívta a figyelmet: a Klik ugyan ígéretet tett arra, hogy 2013 december végéig a munkavállalók megkapják a számlakompenzációból fakadó költségeiket, de ez nem történt meg. Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár is elismerte a kérés jogosságát, és jelezte, hogy a pedagógusok, levélben fordulhatnak a Klik-hez.

A PDSZ éppen ezért megfogalmazott egy formanyomtatványt, amely a honlapjukról letölthető. Ehhez csatolni kell annak a banknak az igazolását, amelynél a kérdéses időszakban a pedagógus a szerződésben állt. A PDSZ kezdeményezésére az OTP bank már rendelkezett arról, hogy 808 forintért minden pedagógus hozzájuthasson a kért adatokhoz. Amennyiben a Klik érdemi válasz nélkül hagyja a hozzá forduló munkavállalókat, a pedagógusok peres úton juthatnak követeléseikhez.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában