Helyi közélet

2014.11.10. 17:00

Önkormányzat 2014 - Vona: az ózdi választás reményt ad a kormányváltásban bízóknak

Budapest, 2014. november 10., hétfő (MTI) - A Jobbik elnöke szerint az ózdi megismételt választás reményt ad azoknak, akik kormányváltásban bíznak.

Budapest, 2014. november 10., hétfő (MTI) - A Jobbik elnöke szerint az ózdi megismételt választás reményt ad azoknak, akik kormányváltásban bíznak.

Vona Gábor hétfői budapesti sajtótájékoztatóján méltatta, hogy Nagy Sándor recski és Janiczak Dávid ózdi jelöltjük is jól láthatóan növelte támogatói számát. A részvételi arány is azt mutatja, hogy széles összefogás, erős akarat nyilvánult meg - értékelt, hozzátéve: meggyőződése, hogy a vasárnapi voksolás már nem a 2014-es választási évad utolsó csatája, hanem a következő választásokhoz tartozik.

A Jobbik elnöke bírálta a tisztességtelen kampányt, a mocskolódó szórólapokat és a szavazatvásárlást, amivel szembeállította, hogy pártja pozitív üzenetekkel, programmal hívta a választókat. Azon álláspontjának is hangot adott, miszerint mindenki, aki a Jobbikra szavazott, saját elhatározásából ment, míg abban nem biztos, hogy ez a Fidesz 31 százalékára is elmondható.

Vona Gábor egyúttal arcátlan és felháborító kijelentésnek minősítette, hogy Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára az Országgyűlésben gratulált ahhoz, hogy a Jobbiknak "az MSZP rasszista szavazóit sikerült megnyerni". Az államtitkár ezzel megsértette az ózdiakat, így nyilvánosan bocsánatot kell kérnie tőlük - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus működésképtelennek minősítette a hazai választójogi rendszert és azt mondta: azt szeretnék, ha a választás nem "logisztikai kérdés" lenne, hanem programról, tisztességről, felkészültségről szólna.

A felvetett visszaélésekről szólva elmondta: a munkára akarnak koncentrálni, de nem hagyják szó nélkül a történteket és ahol jogi lépés szükséges, ott megteszik azt.

A Jobbik elnökét kérdezték a devizahitelek forintosításának menetétől is. Úgy reagált: az olyan engedményt ad a bankszférának, ami szöges ellentétben áll a bankok elszámoltatásaként kommunikáltakkal. Ez olyan társadalmi ellenreakciót válthat ki, amivel a kormánynak szembe kell majd néznie - hangoztatta Vona Gábor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában