Helyi közélet

2014.11.10. 19:29

Önkormányzat 2014 | Új időszámítás kezdődik Ózdon

Ózd - A megismételt polgármester választás eredménye egyértelműsítette, hogy az ózdiak új irányt szeretnének.

Ózd - A megismételt polgármester választás eredménye egyértelműsítette, hogy az ózdiak új irányt szeretnének.

"Nem kellett a hatvanhat, itt van hát a kétharmad" - zúgott az ünneplő tömeg rigmusa vasárnap este az ózdi Városház Téren. - A helyiek ezzel is arra utaltak, hogy a Fidesz-KDNP egy 66 szavazattal elveszített polgármester-választást megóvott, elérte az újrázást, amit viszont elsöprő többséggel nyert meg a Jobbik. A kormánypárt helyi szinten mindent elkövetett az elmúlt hetek kampányidőszakában, de a másik fél lejáratásra törekvő kísérletek nem vezettek eredményre, fordítva sültek el kísérletek. Janiczak Dávid (Jobbik) óriási tábort tudhat a háta mögött, hiszen az ózdiak közül több mint tízezren szavaztak rá vasárnap, míg az elmúlt négy évben regnáló Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) valamivel több mint ötezer vokssal zárt. Janiczak Dávid az újraszavazást követő ünnepség másnapján már megkezdte a polgármesteri munkát.

Az első lépések

- Nagyon sok feladatunk van, hiszen az ismétlés miatt néhány hét lemaradásban vagyunk - jelentette ki Ózd új polgármestere. - Az első feladataink közé tartozik átnézni a Szervezési és Működési Szabályzatot, kialakítani a testület bizottsági struktúráját, valamint záros határidőn belül tisztázni kell a személyi kérdéseket is. Nem tétlenkedhetünk tovább, ugyanis Ózdnak minden perc drága. Az emberek mögöttünk állnak, most már csak a másik félen múlik, hogy a város érdekében hogyan tudunk majd együttműködni.

Fürjes Pál ezt jelen helyzetében még nem tudja. A választás után a Fidesz-KDNP jelöltje és egyben helyi elnöke elismerte a legnagyobb rivális győzelmét, ugyanakkor azt mondta: akkor tudják támogatni az új polgármestert, ha az ő programjukat viszi tovább.

- Jelenleg még nem látjuk a közös munka részleteit, de mindenkinek arra kell törekednie, hogy a város működőképes legyen - tette hozzá Fürjes Pál. - Egy biztos: nem szabad kapkodni, higgadt nyugodt döntéseket kell hozni, ami előreviszi a települést minden szempontból.

A város érdekét

Az MSZP helyi szervezete egy listás képviselőt delegálhatott az újonnan megalakult testületbe. A bal oldal - a Jobbikhoz hasonlóan - minden olyan előterjesztést meg szavazni, ami Ózd érdekeit szolgálja.

- A négy héttel ezelőtti eredményhez hasonlóan az MSZP most is elfogadja az ózdiak döntését, gratulálunk Janiczak Dávid polgármesternek - tette hozzá Kiss Sándor, a szocialisták ózdi elnöke. - Az előterjesztések megszavazásakor a város érdekét fogjuk nézni, de a hatalmi harcokban továbbra sem kívánunk részt venni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában