Helyi közélet

2014.11.26. 07:58

Nézőpont: Érdekek

<em>Minden nőnek tudnia kell róla, ha ilyesmi történt a nyílt utcán, hogy el tudja kerülni az adott környéket, hogy felkészülhessen. Joguk van hozzá, ez pedig megköveteli, hogy akiknek a kezükben van az információ, ne sunnyogjanak – különben az ő lelkükön szárad, ha a gazember újabb gyanútlan nőt támad meg a nyílt utcán</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>.

Minden nőnek tudnia kell róla, ha ilyesmi történt a nyílt utcán, hogy el tudja kerülni az adott környéket, hogy felkészülhessen. Joguk van hozzá, ez pedig megköveteli, hogy akiknek a kezükben van az információ, ne sunnyogjanak – különben az ő lelkükön szárad, ha a gazember újabb gyanútlan nőt támad meg a nyílt utcán. Szendrei Péter jegyzete.

Szombaton volt egy hete, hogy Miskolcon egy csuklyás bitang összevert, kirabolt és megerőszakolt egy húszéves lányt a nyílt utcán. Sokan rákérdeztek: miért nem írtátok meg, fedeztek valakit? Nem. Egyszerűen azért nem írtuk meg, mert nem tudtunk róla. Küzdünk, de egyre gyakrabban maradunk alul a sajtóelhárítókkal szemben, akik már mindenhol az információ és az újságírók közé furakodtak. „Kedves kollégáknak” szólítanak minket, ha szükségük van ránk, ám képtelenek egyenes kérdéseinkre egyenes válaszokat adni. Általában abban sincs köszönet, ha egyes hatóságok közleményt adnak ki egy-egy ügyről, mert ezek kivétel nélkül mindig sikerekről, elégedett állampolgárokról szólnak. Alapvetően ez utóbbival nem lenne semmi gondom, hiszen a menedzserszemlélet – tegyél jót és beszélj róla – az egyenruhás szervezeteknél is követelménnyé vált, de az már túlzás, hogy ha számukra valamilyen „kényelmetlen” dolog történik, azonnal kéznél van a kifogás.

Mint ebben az esetben, amikor állítólag a nyomozás érdekeit sérti, ha nyilvánosságra kerülnek a történtek. A nyomozás érdekei meg ugye szent dolgok, egyesek szerint előbbre valók, mint az információhoz való jog. Szerintem pedig nem. Minden nőnek tudnia kell róla, ha ilyesmi történt a nyílt utcán, hogy el tudja kerülni az adott környéket, hogy felkészülhessen. Joguk van hozzá, ez pedig megköveteli, hogy akiknek a kezükben van az információ, ne sunnyogjanak – különben az ő lelkükön szárad, ha a gazember újabb gyanútlan nőt támad meg a nyílt utcán.


Miskolc - A hazafelé tartó húszéves lány hiába kiabált segítségért, azt hitték, csak a hajléktalanok verekszenek. tovább »

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad egyelőre részletes tájékoztatást arról az erőszakos támadásról, ami a múlt hét végén történt a Szent Anna tér közelében, és amelynek egy fiatal lány volt a sértettje. Éppen emiatt egyelőre nem tudni azt sem, hogy milyen körülmények között történt a bűncselekmény és valójában mi történt. tovább »

Miskolc - A Fidesz szilárd közbiztonságról beszél ott, ahol a nyílt utcán erőszakolhatják meg a nőket. Sikerpropaganda helyett érdemi intézkedéseket vár a miskolciak biztonsága érdekében a Jobbik, amihez a párt kész minden segítséget megadni - ezt mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter frakcióvezető. tovább »

Miskolc - Nemi erőszaknak esett áldozatul múlt szombaton késő délután egy fiatal nő Miskolcon. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában