Helyi közélet

2014.11.06. 09:09

Nézőpont: Dukument jeszty!

<em>Pár éve tanúja voltam, hogy a távolsági busz a megállóban hagyott három kissrácot, akik aligha lehettek idősebbek nyolc-kilencévesnél. A gyerekeknél nem volt diákigazolvány, ezért voltak kénytelenek hazakutyagolni</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>.

Pár éve tanúja voltam, hogy a távolsági busz a megállóban hagyott három kissrácot, akik aligha lehettek idősebbek nyolc-kilencévesnél. A gyerekeknél nem volt diákigazolvány, ezért voltak kénytelenek hazakutyagolni. Szendrei Péter jegyzete.

Miután megjegyeztem a sofőrnek, hogy valószínűleg elég indulatosan és durván beszélgetnénk el erről a kérdésről, ha az én gyerekemet hagyta volna így ott a megállóban, emberem szabadkozva elmondta, hogy nem tehetett mást, mert ha diákigazolvány nélkül a fedélzetre engedi a gyerkőcöket, őt veszik elő az ellenőrök. Azóta is azon tűnődöm, mi szüksége van diákigazolványra egy 14 év alatti gyereknek? Ki az, aki nem tud megkülönböztetni egy felnőttet egy általános iskolástól? Rendben van, a középiskolás korúaknak, egyetemistáknak legyen valami dokumentumuk, amiből kiderül, hol tanulnak – ha tanulnak egyáltalán –, de egy gyereket, főleg egy alsóst azért talán még egy ellenőr is csak meg tud különböztetni egy nyugdíjastól! Ha másból nem is, a hátukon tornyosuló dögnehéz iskolatáskából csak ki lehet következtetni, hogy nem Törpeországból érkezett vendégmunkások lehetnek. Idő-, energia- és pénzpocsékolás alsó tagozatos gyerekeknek diákigazolványt gyártani.

Már csak azért is érdemes lenne felhagyni ezzel, mert a tanév harmadik hónapja kezdődött el, de azok, akiknek valóban szükségük lenne diákigazolványra – középiskolások, egyetemisták –, még mindig egy havonta kiadott A/4-es papírral igazolják magukat, mert a „papírgyár” túlterheltségében képtelen legyártani a dokumentumokat. És ez évről évre így megy…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában