Helyi közélet

2014.11.19. 10:34

Miskolci Egyetem: Az élvonalban maradnának

Miskolc - Az Észak-Magyarország szerkesztőségének vendégei voltak kedden a Miskolci Egyetem vezetői.

Miskolc - Az Észak-Magyarország szerkesztőségének vendégei voltak kedden a Miskolci Egyetem vezetői.Sok kihívás áll még a Miskolci Egyetem vezetése előtt, de már látszanak az eredmények. Az intézmény nagyot ugrott előre a hazai egyetemek rangsorában, és élen jár abban a felmérésben is, ami a friss műszaki diplomások kereseti lehetőségét vizsgálja. Többek között ezekről is szó esett kedden dél­előtt szerkesztőségünkben, ahol a Miskolci Egyetem vezetői voltak vendégeink.

Torma András rektor úgy fogalmazott: komoly beiskolázási programot folytatnak, de nem csak a régióban, hanem külföldön is. Hangsúlyozta: a Miskolci Egyetem Magyarország élvonalában, és ezzel a világ oktatásának élvonalában szeretne maradni, ennek érdekében pedig rugalmasan kell alakítani a képzési struktúrát. 2015 decemberében az országban példa nélküli módon az egyetemen bevezetik a duális képzést. Az egyetemi vezetőkkel készített összeállításunkat hamarosan olvashatják.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában