Helyi közélet

2014.11.10. 19:09

Küldjön hírt - Alakuló ülés

Ózd - Az ózdi Barkó Hagyományőrző Egyesület 2014.november 7-én pénteken délután tartotta alakuló ülését a Civilház emeleti nagytermében.

Ózd - Az ózdi Barkó Hagyományőrző Egyesület 2014.november 7-én pénteken délután tartotta alakuló ülését a Civilház emeleti nagytermében.

Az egyesület célja a város és térsége iránti elkötelezettség alapján segíteni az Ózd és térségében létező, mintegy félszáz települést átölelő - néprajzi térképeken is feltüntetett -, de kevésbé ismert Barkó népcsoport hagyományainak kutatása, ápolása, terjesztése.

Az írott és szájhagyományok gyűjtése, rendszerezése. A barkó terület tárgyi emlékeinek megörökítése, óvása, kiállításokon történő bemutatása. A szóbeli kutatások eredményeinek írásos rögzítése. A Mihály napi - Barkósági Ünnepnapok - szervezése. Kapcsolattartás és együttműködés, a térség egyesületeivel, népművészeti csoportjaival a célok megvalósítása érdekében.

Az Egyesület a kitűzött céljainak megvalósítása érdekében, együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesületekkel és szövetséggel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.

Az Egyesület székhelye: Ózd. Árpád vezér út 29.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában