Helyi közélet

2014.11.25. 11:38

Közlemény - Jobbik: Az EU szerint is aggályos lehet a miskolci önkormányzat hulladékkezelése

Miskolc - Ezt állította Szemes István, Miskolc városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja hétfői, Bedegvölgyben tartott sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Ezt állította Szemes István, Miskolc városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja hétfői, Bedegvölgyben tartott sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, helyi civilek évek óta folyamatosan jelzik az Európai Unió felé, hogy Miskolcon lakhatásra alkalmatlan területen történik lakcímkártya kiadása, ahová az önkormányzat nem biztosítja a kötelező szemétszállítási közszolgáltatást, és ebből kifolyólag járványok, környezetszennyezések terjedése van folyamatban. Ilyen terület található többek között a Bedegvölgyben, a Bábonyibércen vagy Lyukóvölgyben is. Az Európai Bizottság jelezte, amennyiben mindez bizonyítást nyer, úgy Miskolc önkormányzatának hulladékkezelése uniós jog megsértését jelenti.

A Jobbik minden törvénytisztelő ember nevében arra szólítja fel Miskolc önkormányzatát - nyomatékosította Szemes István -, hogy vagy biztosítsa a közszolgáltatást, vagy tegyen a törvénytelen lakcímkártya kiadás ellen: ahol a kötelező közszolgáltatásokat nem tudja biztosítani, szüntesse meg az életvitelszerű lakhatást, vonja vissza a lakcímkártyákat törvényi kötelezettségének megfelelően. Mint fogalmazott: fejlett demokráciában a kötelező közszolgáltatás biztosítása és igénybevétele minden uniós állampolgárra egyformán vonatkozik származás és etnikai hovatartozástól függetlenül.

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában