Helyi közélet

2014.11.17. 10:52

Közlemény - Jobbik: A gettókban is ellenőrizzék a kéményeket a hatóságok

Miskolc - A gettók lakóit is kötelezzék a hatóságok a megfelelő kémények kiépítésére - ezt kérte hétfői sajtótájékoztatóján Szemes István, a miskolci önkormányzat városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja.

Miskolc - A gettók lakóit is kötelezzék a hatóságok a megfelelő kémények kiépítésére - ezt kérte hétfői sajtótájékoztatóján Szemes István, a miskolci önkormányzat városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja.Mint mondta, Miskolcon is alkotmányos alapjog a tiszta levegőhöz való jog. Ennek ellenére nagyon sok helyen a lakhatásra alkalmatlan építmények részeként füstelvezetésre alkalmatlan kémények is épülnek úgy, hogy az elkerüli a hatóságok figyelmét. A történelmi Avason például térfigyelő kamera alatt épülhetett fel illegális építmény szabálytalan, engedély nélküli füstelvezetővel úgy, hogy az semmilyen hatósági eljárást nem vont maga után.

Szemes István jelezte, ezekben az esetekben nemcsak az "kémények" vonatkozásában kell hatósági eljárást indítani, de gyermekveszélyeztetés miatt is, ami a családi pótlék megvonását és a gyermek kiemelését is maga után kell, hogy vonja. Miután a hatóságok nem akarják észrevenni a jogsértő állapotokat, a Jobbik a törvénytisztelő többség védelmében folyamatosan megteszi a szükséges bejelentéseket a hivatalos szervek felé.

Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában