Helyi közélet

2014.11.20. 16:27

Közlemény - A MIK Zrt. reagálása a Jobbik csütörtöki sajtótájékoztatójára

Miskolc - A Jobbik állításai nem igazak sem a miskolci nyomortelep felszámolási programról, sem a lakásfelújítások valódi kedvezményezettjeiről. Szélyes Domokosnak, a MIK Zrt. vezérigazgatójának reagálása a Jobbik mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Miskolc - A Jobbik állításai nem igazak sem a miskolci nyomortelep felszámolási programról, sem a lakásfelújítások valódi kedvezményezettjeiről. Szélyes Domokosnak, a MIK Zrt. vezérigazgatójának reagálása a Jobbik mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Tényekkel semmilyen formában nem igazolható a Jobbik képviselőjének az az állítása, hogy a miskolci nyomortelepek felszámolása miatt cserelakást kapó, úgynevezett „jogcímes” bérlők ingatlanjaira költené a MIK Zrt. a 100 milliós lakásfelújítási keretét.

A tény az, hogy a nyomortelep-felszámolási program során, a bérleti díjat, illetve közüzemi számlákat nem fizetőkkel szemben a jogi eljárások volumene a 2009-es bázis időszakhoz képest 178%-al nőtt. Jelenleg is 698 jogi eljárást folytatunk a szerződéses szabályokat be nem tartókkal szemben. Jogerős pernyertességet követően megindított végrehajtási eljárások száma pedig jeleneg 481.

Miskolcon üres lakás felújítására 2013-ban 74,5 millió Ft-ot költöttünk, 2014-re 25 millió Ft-ot terveztünk, mely összegek a MIK Zrt. által kezelt összes üres ingatlan felújítására biztosít keretet.

A felújítást követően a MIK Zrt. a lakásokat a lakásgazdálkodás során felmerült igények szerint , előzetesen meghatározott szempontok szerint adja bérbe. Így például megvizsgáljuk, hogy a bérlők szerződésszerűen jártak-e el az eddigi bérleményük használata során, nem halmoztak-e fel tartozást, bérlői magatartásuk megfelelő volt-e vagy sem. Az elhelyezések során szempont az is, hogy a rendeletnek megfelelő jövedelmi viszonyokkal rendelkezzen az adott ügyfél.

A MIK Zrt. tehát a gazdálkodására vonatkozó szabályok szigorú betartása mellett a felelős gazdálkodás elvével végzi tevékenységét és hajtja végre a bérleménygazdálkodásból eredő feladatait.

- Pásztor Imre, Kommunikációs- és PR-vezető, Miskolc Holding -


Miskolc - Miskolc elhagyása helyett felújított önkormányzati lakásokat kapnak a gettók lakói, Jakab Péter szerint ez derül ki a város 2014. évi ingatlangazdálkodási tervéből. Az előterjesztést év elején kellett volna megtárgyalnia a közgyűlésnek, idén azonban ezt inkább a választások utánra hagyta a Fidesz. A politikus szerint nem véletlenül, az ugyanis lerántja a leplet a telepfelszámolás hazugságáról. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában