Helyi közélet

2014.11.06. 08:18

Kihallgatásról ment idős embert ölni

Felsőregmec, Miskolc - Legkorábban harminc év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra a felsőregmeci gyilkos.

Felsőregmec, Miskolc - Legkorábban harminc év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra a felsőregmeci gyilkos.Bűnösnek találta nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és szexuális erőszak bűntettében, ezért halmazati büntetésként életfogytig tartó fegyházzal sújtotta szerdán a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila vezette tanácsa azt a férfit, akit egy 68 éves felsőregmeci asszony meggyilkolásával vádolt meg a főügyészség. Legkorábban 30 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

A bűncselekmény tavaly október végén történt. A vádlott Sátoraljaújhelyen járt rend­őrségi kihallgatáson egy sikkasztási ügyben, de nem volt pénze buszra, ezért oda-vissza gyalog tette meg a távot. Közben egyik cipője talpa leszakadt. Elhatározta, hogy meglátogatja az idős asszonyt, akinek korábban különböző kerti munkákat végzett pénzért. Amikor az idős asszony észrevette, kölcsönt kért tőle. A nő azt mondta, nincs pénze, mire a férfi meglökte, és a hanyatt zuhanó asszony nyakát a földre szorítva követelőzött. Az áldozat mondta, hogy a házban, a sezlon alatt van a pénz, de a férfi tovább szorította a nyakát, majd a már haldokló, agonizáló asszonyt részben lemeztelenítette, és megbecstelenítette.

A vádlott a házból értékeket vett magához, majd vonattal Nyíregyházára utazott. A rendőrök itt fogták el.

A vádlott enyhítésért, védője a szexuális erőszak alóli felmentésért fellebbezett, a vád képviselője három nap gondolkodási időt kért.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában