Helyi közélet

2014.11.04. 11:43

Ketten verték a földön fekvő harmadikat

Miskolc - Figyelmeztető lövést adott le egy rendőr szombat éjjel Miskolcon, hogy verekedőket fékezzen meg – számoltunk be a hétvégén.

Miskolc - Figyelmeztető lövést adott le egy rendőr szombat éjjel Miskolcon, hogy verekedőket fékezzen meg – számoltunk be a hétvégén.

Az Észak-Magyarország a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájához eljuttatott kérdéseikre hétfőn érkezett válasz.

Eszerint Miskolcon, a Győri kapui városrészben szombaton éjjel 1 óra körül mintegy tízfős társaság előzetes szóváltást követően egymással összeverekedett – közölte az Észak-Magyarországgal Gaskó Bertalan szóvivő.

„A rendőrök felszólították a feleket, hogy hagyják abba a verekedést. Miután a garázdák ennek nem tettek eleget, a szolgálatban lévő nyomozók egyike észlelte, hogy a verekedők közül két férfi teljes erejéből ütlegel egy földön fekvő harmadikat. Mivel a férfi akár súlyos, vagy életveszélyes sérüléseket is szenvedhetett volna, ezért a rendőr – felmérve azt, hogy enyhébb súlyú kényszerítő eszköz használatával nem érne célt – szolgálati maroklőfegyverével, egy alkalommal, függőleges irányba figyelmeztető lövést adott le. A figyelmeztető lövés elérte célját, mivel a verekedők szétváltak” – tette hozzá Gaskó Bertalan.

„A nyomozók végül a helyszínre kiérkező erősítéssel együtt a riadalmat keltő személyeket elfogták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

ÉM-SZP


Miskolc - "Durranások" hangjára ébredtek péntekről szombatra virradó éjszaka Miskolcon, a Győri kapu környékén lakók: az ablakon kitekintve számos rendőrt láttak, akik közül többen járőrautóval, mások civil kocsival érkeztek a helyszínre. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában