Helyi közélet

2014.11.17. 14:26

Jöhet a tél, Ózd felkészült

Ózd - A karbantartott járműpark és a kellő mennyiségű szóróanyag is rendelkezésre áll a városban.

Ózd - A karbantartott járműpark és a kellő mennyiségű szóróanyag is rendelkezésre áll a városban.Megtartotta szokásos tél előtti gépszemléjét a Város – és Sportlétesítmény-üzemeltetési Intézmény Ózdon. Az útkarbantartási feladatokért felelős társaság ügyvezetője szerint nyugodtan várhatják az előttünk álló időszakot. A korábbiakhoz képest a járműpark nem csökkent, és nem is bővült, a meglévő gépek viszont jól karbantartott állapotban várják az indulást. Tóth Pál megjegyezte: a tavalyi tél kedvezően alakult, így némi szóróanyagot megtakarítottak erre az esztendőre. Jelenleg ötven tonna ipari só, és százötven tonna rostált, frakcionált sóder áll a rendelkezésre. Ez azonban csak az induló mennyiség, a héten újabb szállítmány érkezik a városba.

Ugyancsak a napokban helyezik ki a közterületekre azokat a gyűjtőedényeket, amelyben a járdák csúszásmentesítéséhez szükséges anyagot tárolják. Tóth Pál figyelmeztetett: ebben a munkában a lakosságnak is részt kell vennie, amiről érvényes városi rendelet is rendelkezik.

Megnyugtatta, amit látott

A 24 órás ügyeleti rendszer december 1-jétől lép életbe: Tóth Pál szerint egy átlagos tél esetében a VSI meg tudja oldani rá háruló feladatokat, extrém időjárási körülményeknél pedig külső vállalkozókat is bevonhatnak a munkába, hogy a városban ne legyen fennakadás. A gépszemlén Janiczak Dávid, Ózd polgármestere hozzátette: megnyugtatta, amit látott, a VSI a lehetőségeihez képest felkészült a téli hónapokra. A járműpark ugyan már nem a legújabb, ám a cégnél folyamatosan ügyelnek a karbantartásra, amivel jelentősen megnövelhetik a gépek élettartamát.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában