Helyi közélet

2014.11.21. 09:55

Interjú: Zséda

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a mindig csodaszép Zséda volt, aki minden friss információt elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a mindig csodaszép Zséda volt, aki minden friss információt elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, igaz most csak az interjú miatt vagy a városunkban, mégis, ha megkérdezem milyen emlékeket őrzöl a városról, mi jut eszedbe?

Zséda: Utoljára szeptemberben a Sörfesztiválon jártam Miskolcon ,ahol hatalmas tömeg fogadott a nagyszínpad előtt, így azóta is kellemes emlékeket ébreszt bennem az a nap. Nagyot szólt, tulajdonképpen még nyár volt szeptember ellenére,szóval egy igazi fesztiválos hangulatú koncert lett belőle, kiváló szervezéssel.

Szabi: Mennyivel másabb egy fesztivál fellépés mint mondjuk egy club koncert? Más felkészülést igényel számodra?

Zséda: Igazából mindegyiket nagyon szeretem, mindegyik más. Kedvelem a színházas kisebb, intimebb hangulatú előadásokat, viszont a nagy tömegeket vonzó pop koncertek is közel állnak hozzám. Bevallom ez a szívem csücske, de mindegyikben megtalálom magam. Szeretem az egy szál zongorával való megszólalást, vagy például nemrégiben egy szál gitárral koncerteztem. Nagyon sokféle dal szól bennem és ebből kifolyólag több műfajban is szoktam énekelni. Klasszikus zene, jazz, blues, soul...és ez egy ilyen kegyelmi állapot, mert ha énekes bármit kívánhat magának, legalább ennyi fellépést és ennyiféle megmutatkozást az biztos, hogy bárkinek kívánom, hogy egy ilyen szép pályafutása legyen ennyi sok dallal és ennyi sok mondanivalóval. Én azt gondolom jó év volt ez a 2014-es.

Szabi: Évek óta kalendáriumokat jelentetsz meg, a legfrissebb az " Álmok, utak, otthon " címet kapta aminek november 14-én volt a hivatalos(nagy) bemutatója. Miről szól a legújabb kiadvány?

Zséda: Ez egy használatba kerülő könyvecske, tehát az év minden napján ott lesz azzal aki az olvasó, aki magáénak tudhatja. Egy klasszikus kalendárium amelyben az év minden napjára pozitív üzenetekkel látja el az olvasóját. Talán minden eddiginél őszintébb és mélyebb, mert a középpontjában a szülővárosom, Pápa és környéke áll. Évszakokra bontottam a témákat. Vannak benne szépség és stílus tippek, szabadidős ötletek, és az egészséges életmódról is szó esik. Szülővárosomat Pápát nagyon büszkén mutatom be. A tavasz a hitről, a templomokról szól. Pápán állandó a harangzúgás és egy gyönyörű barokk templom áll a főtéren. A nyár a piknikről, az ott élő emberekről, akiktől a mai napig rengetek szeretetet kapok. Az ősz pedig az iskolavárosé, a tudásé. Formátumban is úgy gondolom,kifejezetten jól sikerült.Nagyon büszke vagyok rá!

Szabi: A közeljövőben várható-e friss (album) megjelenés?

Zséda: Most jött ki a " Hány percet élsz " c. dalom amihez klipet is forgatunk hamarosan. Új albumot pedig jövőre tervezünk, de már el is indultunk a munkával vagyis az alkotó társakkal elkezdtünk dolgozni rajta. Megérett bennem egy új zenei anyag. Akik ismerik a ciklusokat azok tudják, hogy azért pár év mindig eltelik egy egy album megjelenése között. Én minden albumnál úgy gondolkodom, hogy minden dal mögött legyen tartalom és mondanivaló, ami nagyon fontos a mában. Az új dalomnak, a "Hány percet élsz"-nek is van magánéleti háttere: elég látni egy barát életét ahhoz, hogy énekelni tudjak egy fontos témáról, ami megérintett.

Szabi: Májusban a Szépművészeti Múzeumban a Toulouse Lautrec kiállítás megnyitóján bemutathattad a Francia estedet. Ennyire közel áll hozzád a francia stílus?

Zséda: Mindig is tetszett a francia stílus. Ha nézegettem egy divatlapot vagy egy filmet, ez az érzés fogott el, hogy „de szép”. Ez amúgy egy önálló koncert volt. A francia dalokat régóta szeretem, egy-egy Piaf sanzont be is illesztettem a műsoraimba. Amikor a felkérést megkaptam, akkor tanultam meg Yvette Gilbert dalait, aki Toulous Lautrec múzsája volt.

Szabi: Tervek?

Zséda: Készítjük a lemezt, mennek a koncertek, készítem újra a könyvet. Igyekszem mindig gazdag tartalommal teli anyagokat letenni az asztalra és éneklésben is előrelépni. Január 12-én pedig lesz egy jumileumi Cotton Club Singers koncert az Erkel Színházban Budapesten,ami szintén nagyon várok.

Szabi: Köszönöm az interjút Zséda, további sikereket Neked!

Zséda: Köszönöm Szabi nektek is hasonló szépeket és előre is Csodás ünnepeket Mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában