Helyi közélet

2014.11.25. 10:38

"Az én tulajdonom a körzet", mondja a tardi orvos

Tard - Az Észak-Magyarország cikkének megjelenése után dr. Keszthelyi Gyula új tényként közölte: jogerősen pert nyert, övé a praxis.

Tard - Az Észak-Magyarország cikkének megjelenése után dr. Keszthelyi Gyula új tényként közölte: jogerősen pert nyert, övé a praxis.A megye betöltetlen háziorvosi praxisait megjelölő grafikánkban (Észak-Magyarország, 2014. 11. 21. 3. oldal) feltüntettük az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) kapott adatok alapján a betöltetlen háziorvosi praxisok telephelyét, az ellátandó lakosságszámot és a betöltetlenség kezdetét. A felsorolásban szerepelt Tard is, 2012. május 1-jei dátummal (ami azt jelenti, hogy e körzetre, mint több mint egy éve betöltetlenre, elvileg pályázni is lehetett 2014. október 31-ig).

Dr. Keszthelyi Gyula a megjelenés után megkereste lapunkat, s közölte: az állítás, miszerint a tardi praxis betöltetlen, nem felel meg a valóságnak, minthogy a tardi körzet az ő tulajdona. Tudatta: 2014. november 12-én jogerősen pert nyert a Miskolci Közigazgatási Bíróságon (az írásbeli ítéletet szerkesztőségünk megkeresésekor még nem kapta kézhez), ami azt jelenti, hogy minden jogviszonya folytonos, a praxisjoga és a működési engedélye is. Mellékelte a B.-A.-Z. Megyei Orvosi Kamara elnöke által aláírt, 2001. január 9-én keltezett hatósági bizonyítványának másolatát, amely alanyi jogon kapott működtetési jogra való jogosultságát igazolja.

Az EMMI Sajtófőosztályát levélben kértük az ellentmondás tisztázására. A választ természetesen közöljük.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában