Helyi közélet

2014.11.25. 08:24

A várost felkavaró erőszak - Megbecstelenítették, kirabolták a fiatal lányt

Miskolc - A hazafelé tartó húszéves lány hiába kiabált segítségért, azt hitték, csak a hajléktalanok verekszenek.

Miskolc - A hazafelé tartó húszéves lány hiába kiabált segítségért, azt hitték, csak a hajléktalanok verekszenek.Megvert, kirabolt és megerőszakolt egy húszéves lányt egy eleddig ismeretlen férfi, akiről annyit lehet tudni, hogy csuklyát viselt. A támadás másfél hete, szombaton este történt Miskolcon, a Bársony János utcán. Akik hallották a lány segélykiáltásait, azt gondolták, hogy ismét a csavargók verekedtek össze, akik a közeli Szent Anna templomba látogató hívek adományait váltják a kis Tescoban alkoholra. A környéken lakók már többször panaszkodtak rájuk, de eddig érdemi változás nem történt. Gyakori, hogy a közeli középiskolák tanulóit, vagy a lakótelepen élő fiatal nőket csapatokba verődött kölykök veszik körül, akiket fenyegetnek, tapogatnak.

Megbecstelenítette, kirabolta

A lány hazafelé tartott, amikor a férfi rátámadt, megverte, berángatta az egyik lépcsőház előtti gyéren parkosított területre, ahol a földre lökte, megbecstelenítette és elrabolta pénztárcáját. A vékony testalkatú lány a történtek után egy közeli kisboltban kért segítséget, innen hívták a rendőröket is.

A lány zúzódásos, horzsolásos és egyéb sérüléseit ellátták, majd a nyomozók hajnalig, majd másnap órákig faggatták.

Rengeteg a csöves

„Hallottuk a sikoltozást és a kiabálást, ki is néztünk az ablakon, de olyan sötét volt és akkora volt a köd, hogy semmit sem lehetett látni. Ráadásul a kis Tesco miatt itt mindig rengeteg a csöves, akik részegen gyakran összeverekszenek és ordibálnak – emiatt aztán nem is gondoltuk, hogy ilyesmi történt”, mondta (hívjuk így) Kati. A húszéves lány Miskolcnak azon a részén lakik, ahol másfél hete, szombaton összevertek, kiraboltak és megerőszakoltak egy hasonló korú lányt.

Még csak későre sem járt

A csuklyás férfi a Győri kapui lakótelep szélén, a Bársony János utca elején kapta el a lányt, akit a panelház és a közeli iskola udvara közötti nem túl szövevényes bozótosba rángatott. Miután megverte és megerőszakolta, elvette két-háromezer forintját is. A lány a történtek után az iskola mellett, egy másik lépcsőházban működő aprócska üzletbe ment be segítséget kérni.

– Én is csak annyit tudok az esetről, amennyit az emberek beszélnek, mondta az üzlet eladója, hozzátéve: nem ő dolgozott aznap este, hanem a kolléganője, csak annyi információja van, amit tőle hallott: a megtámadott lány nem sokkal zárás előtt, háromnegyed hétkor ment be az üzletbe, hogy segítséget kérjen, a történtekről innen értesítette a barátját és a rendőrséget.

Ha már valakit faggatni kell

Miután a kórházban ellátták a lányt – aki a támadás során zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett – a rendőrség faggatta hajnalig, majd másnap délelőtt újra, órákon át. „Azt mondták neki, ellentmondásos a vallomása, mert nem emlékezett rá, hogy a pénztárcájában két- vagy háromezer forint volt-e”, mondta Kati, aki az eset után egy héttel beszélt az áldozattá vált ismerősével, akivel ugyanabban a miskolci gimnáziumban érettségiztek két éve. „Tele van kék foltokkal, horzsolásokkal”, válaszolta a lány arra a kérdésünkre: hogy tudja, milyen állapotban van a megtámadott ismerőse.

„Én eddig is óvatos voltam, de már a kutyust sem merem egyedül levinni a parkba. A csövesek oda járnak a dolgukat végezni, mindenhol ott a nyomuk, és sokan járnak erre a Tesco miatt a Hideg-sorról is. A múltkor közrekapott egy csapat tíz év körüli kiskölyök és a kutyámat kezdték bántani. Amikor rájuk szól az ember, még nekik áll feljebb”, mondta a lány, aki már ki sem lép a házból gázspray nélkül.

Vonzza a lumpent a Tesco

A hajléktalanok és a gyanús alakok a Tescóba járnak melegedni, ott állnak nap nap után az eresz alatt, ha esik az eső. Az áruház mellett isznak, a fa tövébe járnak üríteni – aztán a tér túloldalán, a Szent Anna templom előtt tartják a markukat a hívek elé.

Bárkit szólítottunk meg a Bársony János utcán, mindenkinek volt legalább egy története velük kapcsolatban.

Julika 74 éves, mint mondta, nem fél, de nem nagyon jár már ki a lakásból. „A múltkor, amikor a csavargók összeverekedtek a Tesco parkolójában, hívtuk a rendőröket, akik ki is jöttek, de aztán csak beszélgettek velük”, mesélte az asszony. Marika szintén nyugdíjas, de neki már személyes rossz tapasztalata is van, igaz nem új keletű: mint mesélte, „csak vendég” ezen a vidéken, a lányáék élnek itt, de amikor tíz éve, egy délutános műszakból ment haza hozzájuk, letépték a válláról a táskáját. „A tettes azóta se lett meg…”, mondta Marika.

Az esetről a rendőrség mindössze annyit árult el, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság eljárást folytat az ügyben.

ÉM-SZP

Pártok az esetről

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad egyelőre részletes tájékoztatást arról az erőszakos támadásról, ami a múlt hét végén történt a Szent Anna tér közelében, és amelynek egy fiatal lány volt a sértettje. Éppen emiatt egyelőre nem tudni azt sem, hogy milyen körülmények között történt a bűncselekmény és valójában mi történt. tovább »


Miskolc - A Fidesz szilárd közbiztonságról beszél ott, ahol a nyílt utcán erőszakolhatják meg a nőket. Sikerpropaganda helyett érdemi intézkedéseket vár a miskolciak biztonsága érdekében a Jobbik, amihez a párt kész minden segítséget megadni - ezt mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter frakcióvezető. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában