Helyi közélet

2014.11.11. 14:17

A kutyapiszok el van vetve

Miskolc - "Az éremnek két oldala van", kutyapiszok ügyben is. Legalábbis egy kutyás szerint.

Miskolc - "Az éremnek két oldala van", kutyapiszok ügyben is. Legalábbis egy kutyás szerint.Hétfő délelőtt, Népkert és környéke. Zsanett először nem akar nyilatkozni munkatársunknak, enyhén szólva is távolságtartó, amikor arról kérdezzük: összeszedi-e kedvence után a kutyapiszkot egy-egy séta alkalmával?

- Bevallom, előfordul, hogy nem jön össze... - szabadkozik. - Igazándiból ezért is nem szerettem volna nyilatkozni. Való igaz: a kutyás, nem kutyás ellentét leginkább ebből és a szájkosár nem használatából ered többnyire. Pedig ha jobban odafigyelnénk egymásra, akkor szerintem nem lenne semmilyen konfliktus.

Kis pvc lap és...

Kérdésünkre, hogy miként gyűjti kutyusa után a kakit elmondja: kis pvc lapot és bevásárlás után megmaradó nejlon szatyrot szokott befogni mindehhez. Ha a kutyája elvégzi nagy dolgát, akkor azt egy újságpapírba helyezi, majd azt teszi be a szatyorba, utána pedig az első szemetesbe.

- Engem eddig még nem büntettek meg emiatt, ám azért már kaptam figyelmeztetést a közterületesektől, mert a kutyámon nem volt szájkosár - teszi hozzá. - Feltettem rá, nem lett gond, de nyomatékosan felhívták a figyelmemet, hogy legközelebb ne forduljon elő. Igyekszem betartani...

Nem sokkal később már a Dankó Pista - Király utcák sarkán fellelhető egyik miskolci kutyafuttatónál vagyunk. A hétfő délelőtt nem annyira kedvez, hogy kutyást "fogjunk", azonban a türelem állatbarátot terem.

Fel kell szedni

- Nálam most is van szatyor - húzza elő a hátizsákból a potenciális kutyapiszok temetőt a Beni néven bemutatkozó 20-as éveiben járó srác, akivel be is megyünk a körbekerített futtatóba, ahol bal kézre meg is leljük a tárolót. Rajta felírat: "gyűjtőzacskó letéphető itt". Nem sok van benne, azok is gyűröttek. A gyűjtőn filccel írt, kopott felírat: "Kutyások! Fel kell szedni a sz.rt!"

- Van, persze hogy van hanyag kutyás. Mint ahogyan autós, bicajos, vagy szülő - fogalmaz Beni. - Sajnos nekünk, kutyásoknak kell úgy viselkednünk, hogy azzal ne okozzunk problémát. Az igazsághoz viszont hozzátartozik az is, hogy viccesnek nem éppen mondható emberek kitépik és elszórják a gyűjtőzacskókat, tönkreteszik a futtatókat. De mondom: két oldala van ennek az érmének is.

Arra, hogy az miskolci önkormányzat illetékes szervétől milyen szankcióra számíthatnak a hanyag ebtartók, lapunk következő számában igyekszünk választ adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában