Helyi közélet

2014.10.10. 09:30

Újabb cég az ipari parkban

Miskolc - Szándéknyilatkozatot írt alá a PATEC, melyben vállalja betelepülését a Miskolc Déli Ipari Parkba.

Miskolc - Szándéknyilatkozatot írt alá a PATEC, melyben vállalja betelepülését a Miskolc Déli Ipari Parkba.Újabb vállalkozás költözik hamarosan a Miskolc Déli Ipari Parkba - derült ki egy erről rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Andy Wong, a PATEC Precision Kft. ügyvezető igazgatója vett részt.

A PATEC a magyarországi cégét - melynek főtevékenysége a fémalakítás és porkohászat - 2008-ban alapította és az interneten is fellelhető cégadatok szerint 2013-ban a nettó árbevétele 331 millió 783 ezer forint volt. Erről ugyan nem beszélt Andy Wong, de azt viszont megtudhattuk, hogy az anyacéget 1992-ben hozták létre Szingapúrban és azóta kutatási és fejlesztési központokat is építettek Japánban és Kínában, majd 2001 után gyártósorokat telepítettek Kínába, Indonéziába és Magyarországra, Miskolcra. Jelen pillanatban a PATEC több mint 600 alkalmazottat foglalkoztat két kutatóhelyen, öt telephelyen, és hat úgynevezett szolgáltató központban a világon.

- Cégünk a fémmegmunkáló ipar egyik vezető specialistája! - jelentette ki a PATEC miskolci részlegének vezetője, aki hozzátette, hogy az elmúlt fél évtizedben kinőtték Muhi utcai telephelyüket, s ezért is döntöttek arról, hogy a Déli Ipari Parkba költöznek. Arra, hogy mekkora összegből építik majd fel új gyártócsarnokukat Andy Wong azt mondta, hogy arról a PATEC elnöke dönt, aki október végén Miskolcra látogat.

A miskolci üzemben a tervek szerint 400 alkalmazott kipufogó rendszerekhez- és ablakemelőkhöz gyárthat majd alkatrészeket, például a Volkswagennek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában