Helyi közélet

2014.10.17. 19:20

Önkormányzat 2014 - TVI: meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

Miskolc, 2014. október 17., péntek (MTI) - Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - mondta Kovács János, a területi választási iroda (TVI) vezetője pénteken az MTI-nek.

Miskolc, 2014. október 17., péntek (MTI) - Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - mondta Kovács János, a területi választási iroda (TVI) vezetője pénteken az MTI-nek.

Közlése szerint Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését. A döntés ellen jogorvoslatnak van helye - tette hozzá.

Fürjes Pál az M1 Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: a valasztas.hu honlap adatai szerint hét szavazat hiányzik Ózdon az urnákból, ennyi a különbség a választásra jelentkezők és a leadott szavazatok között.

A volt polgármester szerint utalások vannak arra, hogy a településen láncszavazás történt, valamint rendelkeznek hangfelvételekkel és tanúvallomásokkal, amelyek a Fidesz-KDNP álláspontját támasztja alá.

A területi választási bizottságnak az ózdi polgármester-választás megismétléséről szóló döntésére reagálva a Jobbik azt közölte az MTI-vel, hogy a határozat "utólag megkonstruált dokumentumokon, hamis vallomásokon alapul", a párt bíróságon támadja meg a határozatot, mivel az ellenük felhozott cselekményeket nem követték el. Egyúttal feljelentést is tesznek rágalmazás, valamint hamis tanúzás miatt.

Hangsúlyozták: "felveszik a kesztyűt", és a Jobbik megismételt ózdi választást is meg fogja nyerni.

Ózdon a vasárnapi önkormányzati választáson Janiczak Dávid (Jobbik) szerezte meg az első helyet a szavazatok 38,57 százalékával, Fürjes Pál a második helyen végzett a voksok 37,96 százalékával.

A területi választási iroda vezetője azt is elmondta az MTI-nek, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság harminchárom beadványt tárgyalt meg pénteken, ezek jelentős része a választási eredmény elleni fellebbezés volt.

Tájékoztatása szerint az ózdihoz hasonlóan megsemmisítették a polgármester-választás eredményét Szegiben is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában