Helyi közélet

2014.10.09. 11:01

Jegyzet: Ezt kapd ki!

<em>Két friss hír kavarog a fejemben. Az egyik, hogy a kék LED-ért kapta a fizikai Nobel-díjat három japán kutató, a másik, hogy egy neves amerikai kutatóintézet szerint már 30 éven belül lehetséges lesz bármilyen információt, tudásanyagot tabletták segítségével az emberi szervezetbe juttatni.</em> <strong>Szalóczi Katalin jegyzete.</strong>

Két friss hír kavarog a fejemben. Az egyik, hogy a kék LED-ért kapta a fizikai Nobel-díjat három japán kutató, a másik, hogy egy neves amerikai kutatóintézet szerint már 30 éven belül lehetséges lesz bármilyen információt, tudásanyagot tabletták segítségével az emberi szervezetbe juttatni. Szalóczi Katalin jegyzete.

Évről évre fejet hajtok a tudományos Nobelek díjazottjai előtt, s próbálom felfogni a felfedezésük lényegét, miként most, a kék LED-ét. Bevallom, a részletek megzavarnak, csak arra jók, hogy növeljék a tiszteletem a feltalálók iránt. Ám már nem kell sokáig törnöm magam, hiszen ha igaz a másik hír is, belátható időn belül elég lesz egy-egy pirulát bevennem, hogy a magam eszével is felérjem, amit a soros fizikai, egy másikat a kémiai, a harmadikat a fiziológiai, a negyediket az orvostudományi Nobel-díjas a magáéval kigondolt.

S ha eredetiben akarom megérteni, annak sem lesz akadálya, mert egy-egy nyelv ismeretének elsajátításához is elegendő lesz egy-egy újabb kapszula.

Semmi kétség, ha beigazolódik ez a tablettás dolog, azért minimum kijár egy Nobel. De utána ki kapja majd? Aki a legtöbb tablettát bekapdosta?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában