Helyi közélet

2014.10.21. 10:39

Hepatitis A - Szurit kaptak az osztálytársak

Miskolc - A fertőző májgyulladásban szenvedő gyerekek osztálytársait mind beoltották. Van, ahol a takarítókat is.

Miskolc - A fertőző májgyulladásban szenvedő gyerekek osztálytársait mind beoltották. Van, ahol a takarítókat is.Több iskolában is felütötte a fejét a fertőző májgyulladás. A miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában korábban, ott már október elején megkapták a beteg diák osztálytársai a védőoltást. Az iskola igazgatója, Mikitáné Újjobbágy Erzsébet lapunknak elmondta: a hepatitis-A vírussal fertőzött tanulójuk rossz szociális körülmények között él, kis létszámú osztályba jár. Csak az osztálytársait, összesen 15 főt kellett beoltani, az őket tanító felnőtteket nem.

Most fokozottan figyelnek a higiéniai előírásokra. Az iskola a fenntartótól és működtetőtől is kapott kézfertőtlenítő szert, az intézmény vezetése pedig kiragasztotta az ÁNTSZ utasításait a mosdók falára, melyből a gyerekek megtudhatják, hogy kell helyesen kezet mosni. Erre egyébként a pedagógusok is folyamatosan felhívják a diákok figyelmét, tette hozzá az igazgató.

Megtudtuk tőle azt is: az iskolában egyébként mindig van meleg víz és folyékony szappan, tehát a gyerekek egész évben tudnak kezet mosni. A kéztörlőből és a vécépapírból azonban keveset kapnak a működtetőtől, úgyhogy ezen a téren a szülők segítségét kérik. A takarításra is nagy gondot fordítanak, csak az a baj, hogy az ezer négyzetméteres iskolára összesen négy takarító van, tehát itt is erősítésre lenne szükség. Az igazgató hozzátette: nincs pánikhangulat az iskolában a fertőzés miatt.

Részletek a keddi Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában