Helyi közélet

2014.10.16. 10:59

Eltűnt roncsautók nyomában…

Miskolc - Harmincöt autót szállíttattak eddig el Miskolcon, jócskán van, amelyikért nem jelentkezett senki.

Miskolc - Harmincöt autót szállíttattak eddig el Miskolcon, jócskán van, amelyikért nem jelentkezett senki.A közelmúltban attól volt hangos a sajtó, hogy Budapesten 80 roncsautót készül elszállíttatni az önkormányzati rendészet. Egy kétmilliós nagyvárosban ez nem is tűnik kimagaslóan soknak, főleg annak fényében nem, hogy Miskolcon – arányaiban – ennél lényegesen több roncsot takarított el a rendészet az utcákról.

Mint Vincze Csabától, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatójától megtudtuk, Miskolcon a rendészet szerdai napokon szállíttatja el azokat a magukra hagyott gépjárműveket, amelyeket a felszólítás ellenére a tulajdonosuk nem visz el.

Eleddig 252 autóra került ki a figyelmeztetés, de a tulajdonosok egy része nem reagált erre. A rendészet eddig 35 járművet szállíttatott el, ebből 28 van még mindig a telephelyükön – a különbözetet az autók gazdái eltüntették a közterületről.

Ha a tulajdonosa vissza akarja kapni szem elől tévesztett kocsiját, lehet, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert csak akkor viheti el járművét, ha megtéríti a jogszabályban rögzített költségeket.

A szállítás 21 ezer forint körül van, de ezen felül az őrzésért, tárolásért napi 1500 forint díjat számolnak fel neki.

Ha ezt a tulajdonos megtéríti, viheti is autóját, de számítania kell arra, hogy akár 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot is kiszabhatnak rá.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában