Helyi közélet

2014.10.11. 11:40

Dávid Enikő: "Becsületemben hurcoltak meg…"

Miskolc - "Nagy vesztese vagyok a történteknek, becsületemben hurcoltak meg, a személyiségi jogaimat sárba tiporták. Hosszú pályafutásom alatt sok igazgatóváltást megéltem, de soha nem tapasztaltam, hogy ilyen ellenállást tanúsítottak volna a szülők, a tantestület bárkivel szemben is" - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Dávid Enikő.

Miskolc - "Nagy vesztese vagyok a történteknek, becsületemben hurcoltak meg, a személyiségi jogaimat sárba tiporták. Hosszú pályafutásom alatt sok igazgatóváltást megéltem, de soha nem tapasztaltam, hogy ilyen ellenállást tanúsítottak volna a szülők, a tantestület bárkivel szemben is" - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Dávid Enikő.

A pedagógus neve azzal vált közismertté, hogy a miskolci Kazinczy általános iskola élére kapott megbízást a tanév elején. A hosszúra nyúlt történet dióhéjban: az előző tanév végi igazgatóválasztás első körben nem járt sikerrel – a két pályázó (az iskola régi igazgatója és egy külső jelentkező) közül –, egyikük sem kapott bizalmat. Aztán a tanév első napján mégis: a külső pályázó, Dávid Enikő megjelent az iskolában a megbízásával. Annak ellenére kerülhetett az iskola élére, hogy sem a tantestület, sem a szülők nem támogatták, egyetlen szavazatot sem kapott a megmérettetésen. A szülők, később a tantestület is harcot indított az igazgató eltávolításáért, ami – hetekbe telt – de sikerrel járt. Dávid Enikő lemondott a posztjáról, majd – ez a legfrissebb hír – a Fazekas utcai általános iskola igazgatóhelyettesi posztján jelent meg.

A pedagógus az Észak-Magyarországnak így mesélte el megbízásának történetét.

- Augusztus 29-én este 9 óra 5 perckor csörgött a telefon, egy ügyintéző keresett a tankerülettől, hogy augusztus 16-ától érvényes kinevezésem van a Kazinczy iskola élére. Én voltam a legjobban meglepődve, már csak azért is, mert aznap úgy jöttem haza a Vörösmarty iskola tanévnyitó értekezletéről, hogy hétfőn ott kezdem a tanévet. Tudtam, hogy ezt hivatalosan kell intézni, így kértem, hogy a tankerület igazgatója beszélje meg egymás között a dolgot az iskolám igazgatójával, hiszen nekem semmiféle hivatalos papír nincs a kezemben. Ígéretet kaptam, hogy megbeszélik a dolgot, s engem visszahívnak, de ez elmaradt. Később kaptam egy emailt, amiben annyi volt, hogy szeptember elsején fél 9-re menjek a tankerületi igazgatóhoz, Ragályiné Hajdú Zsuzsannához a kinevezésemért. Az sehol nem hangzott el, hogy nem én voltam ott egyedül, hanem másik két iskola igazgatója is, a Szilá­gyié és az avastetői iskoláé. A tankerületi igazgató 10 után érkezett meg. Kértük, hogy értesítsék hivatalosan az iskolákat, jöjjenek el velünk, hogy bemutassanak a tantestületnek, de ezt nem tartották szükségesnek. Igaz, telefonon odaszóltak, hogy érkezem. Az iskolában az első pillanattól ellenségesen fogadtak. Azt később tudtam meg, hogy a megbízásom dátuma ellenére a tankerület igazgatója augusztus 25-ével megbízta a Kazinczy iskola általános igazgatóhelyettesét, Juhász Józsefet is a tanév egészére az iskola vezetésével.

Arról, hogy miért vállalta el a Kazinczy megbízott igazgatói állását, hogyan telt az iskola élén töltött három hét, hogy hogyan mondott le, s hogyan lett a Fazekas igazgatóhelyettese, az Észak- Magyarország szombati számában olvashatnak részletesebben.

ÉM-HM


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A Fazekas Utcai Iskolában lett igazgatóhelyettes Dávid Enikő. tovább »

Miskolc - Lemondott Dávid Enikő, a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolájának igazgatója - tájékoztatta Miskolc polgármesterét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. tovább »

Miskolc - Nem lehet megtudni, hogy mi indokolta Dávid Enikő igazgatói megbízását. tovább »

Miskolc - A szülők és a pedagógusok összefogásának köszönheti a győzelmet a Kazinczy Iskola. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában