Helyi közélet

2014.10.07. 18:17

A „nagy avató” majd később

Miskolc - Fiatal atléták is kipróbálhatták, hogy milyen az új rekortán pálya a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - Fiatal atléták is kipróbálhatták, hogy milyen az új rekortán pálya a Miskolci Egyetemen.

Hivatalosan is átadták szombaton a Miskolci Egyetemen a Miskolci Atlétikai Centrum rekortán futópályáját, amellyel ezen alkalommal gyerekek ismerkedhettek meg. Mint arról már beszámoltunk: a pálya első használatba vevői az egyetemisták voltak, akik 15 nappal ezen esemény előtt, a XV. Egyetemi sportnap keretében már versenyeztek itt.

A mostani rendezvényen Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is jelen volt, aki úgy nyilatkozott, hogy a nagy avatóra majd később kerül sor, prof. dr. Toma András, a Miskolci Egyetem rektora világszínvonalúnak nevezte a pályát, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ennek a létesítménynek a használatba adása után a felsőfokú tanintézmény 10 ezer hallgatójának sportolási lehetősége bővül majd. Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos többek között arról ejtett szót, hogy miért éppen itt lesz ez a pálya, és azzal érvelt, hogy a világban szinte mindenütt az egyetemek környezetében építik meg ezeket.

350 millió

Mint arról már többször beszámoltunk: a magyar államháztartás idei büdzséjéből 350 millió forintot fordítanak egy miskolci atlétikai pálya és a hozzá tartozó kiszolgáló épület megépítésére. Mindez két ok miatt vált szükségszerűvé: az egyik, hogy a Diósgyőrben lévő rekortán pálya elhasználódott, a másik, hogy útjában állt az aréna típusú diósgyőri labdarúgó-stadion építési terveinek.

A mostani átadó ünnepség tulajdonképpen egy félkész avató volt, ugyanis a klubház, a kiszolgáló létesítmény helyén még egy tégla, egy betonelem sem nőtt ki a földből, pedig a létesítményt, az egész komplexumot az idén december 15-én tervezik átadni, és az elképzelések szerint a jövő tavasszal tarthatják meg itt az első hivatalos, minimum országos, de lehet, hogy nemzetközi versenyt.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában