Helyi közélet

2014.09.06. 15:28

Nézőpont: Koncert a hálóban

<em>Elöljáróban megjegyzem: szeretek koncertre járni, zenét hallgatni. Azt már kevésbé szeretem, ha akkor szól a zene, amikor aludni szeretnék, és még csak ki sem tudom kapcsolni. Így jártam csütörtök éjszaka, és tudom, hogy ez lesz egész hétvégén: sörfesztivál van a Népkertben, és hajnalig tartanak a koncertek</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Elöljáróban megjegyzem: szeretek koncertre járni, zenét hallgatni. Azt már kevésbé szeretem, ha akkor szól a zene, amikor aludni szeretnék, és még csak ki sem tudom kapcsolni. Így jártam csütörtök éjszaka, és tudom, hogy ez lesz egész hétvégén: sörfesztivál van a Népkertben, és hajnalig tartanak a koncertekHajdu Mariann jegyzete.

Viszonylag messze, az Avastetőn lakom, de oda is felhallatszik a zene – csütörtökön akár duettet is énekelhettem volna Pataki Attilával a lakásomban, ha akarok – így együtt tudok érezni mindazokkal, akik a belvárosban, sőt, a Népkert közelében laknak. Átérzem, mennyire fel lehetnek háborodva, s mennyire tehetetlennek érezhetik magukat.

Mert hiába fordulnak a rend­őrséghez, hiába fordulnak a hivatalokhoz, senki nem siet a segítségükre. Azt mondják, a zaj nem határérték feletti. (Akkor milyen, ha határérték feletti?) A rendezők állítják, megpróbálnak mindent – másképp helyezték a színpadot, ingyenjegyet adtak a környéken lakóknak – ám érezhetően semmit sem ért.

Valami megoldásnak azonban lennie kell. Ha most nem, akkor jövőre. A probléma egyébként már tavaly is probléma volt – az akkori koncertek is kiverték a biztosítékot a környéken lakóknál –, várható volt, hogy mindez az idén megismétlődik. A városvezetésnek lett volna rá egy egész éve, hogy gondolkodjon, hogyan tovább. Ha nem lehet hangfogó falat építeni, mint Óbudán, a Sziget fesztivál köré, akkor valami máson. Például azon, hogy miért kell egy ilyen hangos rendezvénynek a belvárosban területet adni.


Miskolc - Elkezdődött csütörtökön a miskolci sörfesztivál, aminek nem mindenki egyforma intenzitással örül. A rendezvénynek otthont adó Népkert környékén lakók mellett az avasiak közül is sokan zúgolódnak a koncertek hangereje miatt. A hajnalban munkába indulók kifejezetten a személyük ellen irányuló támadásként élik meg, hogy mások szórakozásáért nekik kell kialvatlansággal fizetniük. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában