Helyi közélet

2014.09.03. 12:15

"Nem elég a szegény embereket megsimogatni"

Hernádszentandrás - Hernádszentandrást ma már sokan BioSzentandrásnak hívják. Ami nemcsak település, hanem márka név is.

Hernádszentandrás - Hernádszentandrást ma már sokan BioSzentandrásnak hívják. Ami nemcsak település, hanem márka név is.Négy éve egy maréknyi önkéntes csapat ült a Hernádszentandrási Művelődési Ház nagytermében, és az emberek nagy igyekezettel próbáltak meg mindent megtudni a biogazdálkodás alapjairól. Ma pedig Hernádszentandrást inkább ismerik BioSzentandrásként közel s távol, hiszen a településen immár 2,5 hektáron folyik ökogazdálkodás, 9 fóliasátor alatt termelnek zöldséget egész évben, állandó felvásárlóik vannak, és termékeikre olyan nagy az igény, hogy jövőre újabb hektárokat vonnak be a biogazdálkodásba.

Mindezt Üveges Gábor polgármester sorolja, aki nem elégszik meg ennyivel. Mint mondja, eddig különböző pályázatok és a Start közmunkaprogram segítette a biogazdálkodást a településen, de úgy tervezi, hogy 2016-ban már részben piaci alapon működnek. Azaz a biogazdaságban dogozók fele már a bevételből kapná a fizetését, és további fejlesztésekre is jutna.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában