Helyi közélet

2014.09.22. 13:41

Közlemény - Lemondott Kazinczy iskola igazgatója

Miskolc - Lemondott Dávid Enikő, a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolájának igazgatója - tájékoztatta Miskolc polgármesterét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

Miskolc - Lemondott Dávid Enikő, a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolájának igazgatója - tájékoztatta Miskolc polgármesterét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az igazgatónőt a KLIK szeptember 1-én nevezte ki. Mint ismert, Dávid Enikő kinevezése miatt a szülők és a pedagógusok több alkalommal is demonstráltak. A konfliktus kezelésére és megoldására Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Dr. Kriza Ákost kérte fel. Miskolc polgármestere a múlt héten találkozott a szülőkkel, majd az iskolában dolgozó pedagógusokkal egyeztetett. Részt vett a tiltakozók pénteki demonstrációján, amelyen a szülőket és a pedagógusokat támogatásáról biztosította. Ígéretet tett arra, hogy közbenjár a miniszternél az ügy minél előbbi lezárása érdekében. Mindezek után, az események hatására, Dávid Enikő ma délelőtt benyújtotta lemondását, amelyet a KLIK elfogadott..

Miskolc, 2014. szeptember 22.

Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J.Város Polgármesteri Hivatala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában