Helyi közélet

2014.09.05. 11:10

Keressen egymilliót, adja fel a fenyegetőt!

Miskolc - Drága tréfának számít a bombafenyegetés - a hatóságok is megkérik az árát.

Miskolc - Drága tréfának számít a bombafenyegetés - a hatóságok is megkérik az árát.

Gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé a Miskolci Járási Ügyészség a közelmúltban azt a 36 éves parasznyai férfit, aki kilenc nappal korábban ittas állapotban mobiltelefonján felhívta a 107-es segélyhívó számot, és azzal fenyegetőzött, hogy bombát fog robbantani Miskolcon, a Búza téren.

A férfi a hívást követően taxiba vágta magát, majd miután úti céljánál kiszállt a kocsiból, megismételte a fenyegető telefonhívást, földhöz vágta a készülékét, majd betért egy kocsmába. A rendőrök itt fogták el. A beismerő vallomást tett, büntetlen előéletű férfit közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a Miskolci Járásbíróság pénzbüntetésre ítélte, ám a vádhatóságsúlyosításért fellebbezett, így ítélete még nem jogerős.

Hogy mennyire nem játék egy ilyen, gyakran tízmilliós károkat okozó telefonhívás, és hogy mennyire komolyan veszik a hatóságok, azt jól példázza, hogy egy június 12-ei bombafenyegetéssel kapcsolatban a megyei rendőr-főkapitányság vezetője egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint június 12-én 15 óra 20 perckor valaki telefonon bejelentést tett a rendőrségen, hogy a „Boschban bomba van, fel fog mindenkit robbantani”. Két nap múlva, 12 óra 44 perckor valaki megismételte a fenyegetést, a Miskolc, a Középszer út 60. szám előtti nyilvános telefonfülkéből.

Az ügyben a megyei főkapitány, a Robert Bosch Kft. felajánlása alapján bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, ami annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban pontos adatokkal rendelkezik. A rendőrség szükség esetén a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában