Helyi közélet

2014.09.25. 11:14

Kazinczy-ügy - Válasz, de nem a kérdéseinkre

Miskolc - Nem lehet megtudni, hogy mi indokolta Dávid Enikő igazgatói megbízását.

Miskolc - Nem lehet megtudni, hogy mi indokolta Dávid Enikő igazgatói megbízását.Miért Dávid Enikőt javasolta igazgatónak a Miskolci Tankerület igazgatója? Milyen szakmai indokai voltak? Mi lesz Dávid Enikővel? Hol fog dolgozni? Mennyi éve van még a nyugdíjig? (Most 62 éves.) A Miskolci Tankerület igazgatója miért nem vette figyelembe, hogy a Kazinczy Iskola szakmai szervezetei kit támogatnak? (Dávid Enikőt 0 százalékban támogatták.) Az iskolaigazgatók személyére csak a tankerület igazgatója tesz javaslatot, vagy az illetékes önkormányzat is?

Ezeket a kérdéseket tettük fel az iskolafenntartó Kliknek annak kapcsán, hogy az elmúlt hetek tiltakozó akcióinak köszönhetően hétfőn lemondott a Miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Miskolctapolcai tagiskola megbízott igazgatója, Dávid Enikő.

Két mondat

A pedagógusok és szülők felháborodását az váltotta ki, hogy a miniszter nem azt a pályázót bízta meg az igazgatói teendőkkel, akit az intézmény szakmai szervezetei támogattak, hanem azt, aki 0 százalékos támogatottságot kapott, azaz Dávid Enikőt. Kérdéseinket azért is küldtük el, mert a Miskolci Tankerület igazgatója, Ragályiné Hajdú Zsuzsanna azt mondta lapunknak hétfőn, hogy az üggyel kapcsolatban a Klik budapesti központjától kapunk majd választ. A válasz meg is érkezett, a következő két mondat: „A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az oktatás zavartalanul folyik. Új intézményvezető kinevezéséig az iskola SzMSz-ében rögzített helyettesítési rend lép életbe, miszerint az intézményvezetői feladatokat az intézményvezető-helyettes látja el.”

Visszaírtunk a Kliknek, hogy ez nem a kérdéseinkre adott válasz, de felvetésünkre egyelőre nem reagáltak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában