Helyi közélet

2014.09.23. 13:05

„A jövőt csak együtt tervezve építhetjük”

Varbó - A bányászat megtanította a varbóiakat arra, hogy csak összefogással tudják megoldani a problémákat.

Varbó - A bányászat megtanította a varbóiakat arra, hogy csak összefogással tudják megoldani a problémákat.„Hét éve állítottunk emlékművet Varbón a hősi halált halt bányászok emlékére” - mondta Üveges Géza polgármester a hetedik közösségi napon, mely egyben tisztelgés is a bányászhősök előtt. A polgármester felidézte a múltat: 100 éven át a bányászat volt az a foglalkozás, amely legtöbbet gyarapította a varbói emberek életét. „Ez a nehéz és fáradtságos munka megtanította az itt élőket arra, hogy menyire egymásra vagyunk utalva, és csak együtt tudjuk elhárítani a ránk leselkedő veszélyeket - jelentette ki Üveges Géza. Varbó első írásos emléke egyébként 1303, alapításunk évszámát bevéstük a bányász emlékműre. Ezen a helyen 711 esztendeje élünk, és a jövőt is csak együtt tervezve, dolgozva építhetjük.”

A közösségi napon arról is beszélt a polgármester, hogy az ide látogató vendégek nagy elismeréssel szólnak a falu fejlődéséről.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európa Parlament alelnöke kis ékszerdoboznak nevezte Varbót, amely diákkori itt tartózkodása óta sokat fejlődött, hozzátette a turizmus lehet a jövő reménye.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában