Helyi közélet

2014.08.15. 14:00

Megyénk vendége az Év utazója

Miskolc - Juci 23 éves. Debreceni, és Egerbe jár főiskolára. Ő az Év utazója.

Miskolc - Juci 23 éves. Debreceni, és Egerbe jár főiskolára. Ő az Év utazója.Videóval pályáztam. Behívtak személyes meghallgatásra, majd engem választottak – meséli dióhéjban az Év utazója, a 23 éves debreceni lány, Dobos Judit, aki Egerben főiskolás és aki a napokban az észak-magyarországi régióban „szívja magába” az élményeket, és akivel stílszerűen a lillafüredi Palotaszálló egyik padján beszélgettünk szerdán.

De hogy mi történt pontosan, azaz miért is vendége Judit a megyénknek? A Magyar Turizmus Zrt. májusban hirdetett pályázatot Az Év utazója címre: a nyertes feladata 10 hét alatt beutazni Magyarországot, élményeit pedig videókban és blogbejegyzésekben megosztani az érdeklődőkkel. A pályázat nyertese minden héten másik belföldi turisztikai régióba látogat el.

Volt, ami meglepte június 30 óta tartó országjárásán? – kérdeztük. Judit elárulta, hogy leginkább az, hogy mivel nem járt (eddig) mindenütt az országban, minden egyes régió teljesen más, és különbözőek a sajátosságai.

– Nagyon sok jó lehetőség és program van szerte az országban, amire nem is gondoltam – árulta el. A fiatal hölgynek leginkább az extrémsport-programok jöttek be. Kipróbálta többek között a wakeboard-ozást, az extrém motorcsónakázást és a mountain cartot is.

Kíváncsi volt Miskolcra

Judit egyébként korábban már járt a családjával Lillafüreden: kisvonatoztak, és múzeumban is jártak akkor.

Elárulta, Miskolccal kapcsolatban volt benne némi kíváncsiság. Annak kapcsán, hogy tudta, egykori iparvárosról van szó, s izgatta, most milyen kép formálódik meg benne a városról. Tetszett neki. Az Év utazója nem mellékesen egy héten három, vagy maximum öt napig járja az országot, majd pihi otthon. Szerdán a Szent István Barlang, a Palotaszálló, és a miskolci belváros is terítéken volt számára.

Molnár Anita, az Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője arról mesélt lapunknak, hogy elsődleges céljuk a belföldi úti célok népszerűsítése a belföldi utazóközönség körében.

– A ’80-as, ’90-es évek szülötteit egyedi, rendhagyó módon kell megszólítani, ezért esett a választásunk Jucira, aki 10 héten keresztül járja az ország régióit, keresi és ajánlja azokat a kalandokat a fiataloknak, amelyek érdemesek arra, hogy el is utazzanak oda – mondta.

Az Év utazójának mindenütt a helyi kollégák „adják” a programot. Juci és a stáb így aztán a csütörtöki miskolctapolcai barlangfürdőzés mellett Tokajt, Tarcalt és a tágabb Zemplént is célba veszi.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában