Helyi közélet

2014.08.27. 21:05

Hamarosan új helyen!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szeptembertől a miskolci betegek sürgősségi ellátását a B.-A.-Z. Megyei Kórház veszi át.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szeptembertől a miskolci betegek sürgősségi ellátását a B.-A.-Z. Megyei Kórház veszi át.

Szeptember 1-től fölöslegesen fárad, aki a miskolci Semmelweis Kórház (MISEK) Sürgősségijét a Csabai kapuban szeretné felkeresni. Ezt az ellátást ugyanis akkortól a Szentpéteri kapuban lévő kórház sürgősségi betegellátó osztálya (SBO) veszi át. Nem árt tudni: csak a Semmelweishez (MISEK-hez) tartozó betegeket fogadják, ugyanis a megyei kórház sürgősségi ellátása egyelőre az eddigi rend szerint zajlik. Nem mellékes: a sürgősségi betegellátás mellett „áthelyezik” a detoxikáló tevékenységet is.

A B.–A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya szeptember 1-jén 0 órától kezdi meg működését, a Csillagpont épületének földszinti helyiségeiben.

A hivatalos közlemény olvastán bennünk is számos kérdés merült fel. Kik tartoznak a sürgősségi kategóriába? Ki dönti el, hogy mennyire sürgős a mi saját esetünk? A mentők hová viszik a sürgős betegeket az ominózus időpont után? Mikor menjünk inkább az ügyeletre, mikor hívjuk a mentőket? A kérdésekre a helyszínen kaptunk választ, a legilletékesebbektől, akik hangsúlyozták azt is: a sürgősségi ellátás nem jelent azonnali ellátást.

Részletes cikkünk a csütörtöki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában