Helyi közélet

2014.08.25. 09:26

Egészségkártya programot indít el Mezőkövesd városa

Mezőkövesd - A képviselő-testület elindította a Mezőkövesdi Önkormányzati Egészségkártya Programot.

Mezőkövesd - A képviselő-testület elindította a Mezőkövesdi Önkormányzati Egészségkártya Programot.

Az Önkormányzati Egészségkártya Program keretén belül Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének köszönhetően Mezőkövesd Városa 3 785 db egészségkártya megrendelésével elindította azon kezdeményezést, hogy minden helyi lakos rendelkezzen Dr. Card Egészségkártyával.

Fontosabb adatokkal

A Dr. Card Egészségkártya egy bankkártya nagyságú négyoldalas információs eszköz, amelyhez egy interneten keresztül feltölthető sürgősségi modul kapcsolódik, ezek tartalmazzák tulajdonosa legfontosabb egészségügyi és személyes alapadatait, amelyek megléte hatékonyabbá teszi a sürgősségi betegellátás mindennapi munkáját.

Egy esetleges baleset, rosszullét esetén akár életet is menthet az egészségkártya, hiszen a helyszínre érkező mentőorvosok azonnal megkapják páciensükről azon információkat, amely a csoportdiagnózis felállításához szükséges. Mindemellett főleg gyermekek esetében sokszor nehéz megtudni a szülők elérhetőségeit, ezért nyomozati munkától mentesíti a szakembereket.

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd Város polgármestere elmondta, hogy mindenki elsősorban a saját egészségéért felelős, de a közösségnek, a társadalomnak is meg kell teremtenie azokat a feltételeket, amelyek ösztönzik, segítik, lehetőséget biztosítanak minden ember számára, hogy ezért tenni is tudjon. Mezőkövesd Város Önkormányzata megtette az első lépést, hogy egy egészségtudatosabb társadalom kerüljön kiépítésre.

Sebők István, a Dr. Card operatív igazgatója kiemelte, hogy az egészségkártya szükségességét kutatási eredmények is mutatják, amelyek bizonyították, mennyire nagy szükség van arra, hogy minden gyermek és felnőtt rendelkezzen egészségkártyával.

Gyors és egyszerű

Az egészségkártya mögött felépült egy országos KedvezményPont hálózat, amelyhez országosan közép és kisvállalatok folyamatosan csatlakoznak, és a Dr. Card Egészségkártya tulajdonosoknak a kártya felmutatásával azonnali százalékos kedvezményt biztosítanak termékeik és szolgáltatásaik árából. A cég igazgatója emellett tájékoztatást adott arról, hogy az egészségkártyához tartozik egy leletkezelő szolgáltatás is, amelynek segítségével bárki – orvostól és egészségügyi intézettől függetlenül – bankkártya szintű biztonsággal tárolhatja egészségügyi adatait, amely leegyszerűsíti, felgyorsítja és biztonságosabbá teszi a gyors és pontos diagnózis felállítását.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában