Helyi közélet

2014.08.03. 21:18

16. TVK Triatlon Nagyhét - Nagyon megszorongatták, de nyert a „Katasztrófa”

Tiszaújváros - A nagy tiszaújvárosi fieszta vasárnapi folytatásában a gasztronómia és az evezősverseny vitte a prímet. Előbbiben egy remekbe szabott birkapörkölt gödölével a „Ki mit bír inni” csapata, míg utóbbiban – az eddigi legszorosabb csatában – a sokszoros címvédő „Katasztrófa” bizonyult a legjobbnak.

Tiszaújváros - A nagy tiszaújvárosi fieszta vasárnapi folytatásában a gasztronómia és az evezősverseny vitte a prímet. Előbbiben egy remekbe szabott birkapörkölt gödölével a „Ki mit bír inni” csapata, míg utóbbiban – az eddigi legszorosabb csatában – a sokszoros címvédő „Katasztrófa” bizonyult a legjobbnak.

A tartós kánikula sem zavarta a 16. TVK Triatlon Nagyhét második, Borsodi Sör napjának résztvevőit, akik igazán mozgalmas programot tudtak maga mögött. Már korán reggel nagy volt a nyüzsgés a Dísztó körül, ahol a Bogratlon – Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivál résztvevői készülődtek. 51 csapat – köztük a névadó főtámogató TVK három egysége - tüsténkedett, hogy dobogóra kerüljenek a végelszámolásnál. A bográcsokban különleges és hagyományos ételek egyaránt szép számmal megtalálhatóak voltak, ami csak tovább nehezítette a Babits László (Babits Pincészet és Vendégház), Magos Zoltán, Jeney Tamás (mindkettő Capricco Lakás Étterem) és Jeney Lóránt (Tiszaparti Food Kft. ) alkotta zsűri dolgát.

Miközben a finomságok rotyogtak, és a Számadó népzenekar tagjai sorra járták a főzőhelyeket, a versenyirodában szépen gyarapodott az evezős versenyre jelentkezők sora, majd a Dísztavon a 38, egyenként hét tagú csapatot felvonultató előfutamokkal hamarosan kezdetét vette az első tombolaszerzési esemény. Mivel a rendező TVK-Mali Triatlon Klub idén módosította a verseny szabályait, nem csak a döntőbe jutás és a győzelem volt a tét, hanem a „kisdöntő”, azaz a bronzéremről is döntöttek a kieséses rendszerű páros-csatában. Az elődöntőkből a sokszoros címvédő „Katasztrófa” és a „7 Pszichopata és 1 shitzu” delegálta magát a fináléba, mely az utóbbi évek legszorosabb befutóját hozta. Ha csak centiméterekkel is, de nyert a címvédő. A bronzcsatában – szintén késhegyre menő küzdelemben – a „Felkiáltójel” érkezett célba elsőként, a „Tökös Vízi Karbantartók” névre keresztelt TVK-s egység előtt. A dobogósoknak járó díjakat dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a Szervező Bizottság önkormányzati összekötője adta át a stégen.

Nem sokkal később a KreAktív-színpadon eredményt hirdettek a Bogratlonon is, melynek valamennyi résztvevője emléklapot vehetett át a zsűri tagjaitól. Az első helyezettnek járó „Arany bográcsot” és a hozzá járó Mamma Rosa-utalványt a „Ki mit bír inni” alakulata érdemelte ki gödölés báránypörköltjével. A második helyezett az MSZP női tagozata lett borz-pörkölttel, melyhez krumplilángost kínáltak, jutalmuk egy Scarpa Pizza-utalvány volt. A képletes bronzérmet, azaz a harmadik helyet az „Éhes gyomor mindent bevesz” fantázia nevet viselő csapat szerezte meg erdei gombás sertés ragujával, puliszka körettel. Ők a Babits Pincészet borválogatását vihették haza.

A KreAktívos program részét képezte Boka Gábor - János Vitéz előadása, a gyermek táncház (Számadó Zenekar - KreAktív-színpad) és az On Foot koncertje is.

A Főtér nagyszínpadán este 8-kor Dér Heni szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Hangold Újra! címmel Bársony Bálint lépett a deszkákra.

Ezen a napon is sűrű volt a forgalom a Játszóparkban, melyet 200 Ft-os napi belépővel hétköznapokon 15-21, míg szombaton és vasárnap 10-21 óra között vehetik igénybe a gyermekek.


16. TVK Triatlon Nagyhét - A folytatásról

Augusztus 4. , hétfő - INNOCOMP NAP

  • 17:00: Plusz 1 Oktáv (KreAktív-színpad)
  • 18:00: Futóverseny
  • 18:30: Alexa Country Band (KreAktív-színpad)
  • 20:00: Intim Torna Illegál (nagyszínpad)
  • - Szűcs István sajtóreferens -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában