Helyi közélet

2014.07.22. 10:27

Közlemény - Már tizennégy új villamos Miskolcon

Miskolc - A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt keretében július 21-én, hétfőn este megérkezett a tizennegyedik új Skoda villamos! A tizennegyedik jármű július 21-én az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba.

Miskolc - A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt keretében július 21-én, hétfőn este megérkezett a tizennegyedik új Skoda villamos! A tizennegyedik jármű július 21-én az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Az átlépés és a szállítás ismét zökkenőmentes volt, így „menetrend szerint” este fél kilenckor megérkezett Miskolc tizennegyedik új villamosa a városi közlekedési vállalat telephelyére. Mielőtt a tizennegyedik, és mellette a többi új villamos is forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való 100 %-os megfelelését.

Eddig

2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik, júniusban pedig már a hetedik, a nyolcadik, a kilencedik, a tizedik, a tizenegyedik, még júliusban a tizenkettedik, a tizenharmadik és a tizennegyedik Skoda gyártmányú villamos is megérkezett Miskolcra. 2014. június 13-án a két új villamos mellett még 3 állt forgalomba, így már a 600-as és 601-es mellett a 602-es, a 603-as és a 604-es pályaszámú villamos is szállítja az utasokat.

Ez után

Idén még 15 új villamos érkezik Miskolcra: augusztusban kettő, majd 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamos kerül leszállításra, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, amely leváltja a régit.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában