Helyi közélet

2014.07.17. 15:56

EFOTT 2014 - Egy NAV teszt másnaposan?

Miskolc - Átjáró Egyesület, Liga szakszervezetek, NAV. Hogy mi a közös bennük? Ott vannak az EFOTT-on!

Miskolc - Átjáró Egyesület, Liga szakszervezetek, NAV. Hogy mi a közös bennük? Ott vannak az EFOTT-on!

Darázs Richárdék is ott vannak az EFOTT-on. nem ez az első fesztiváljuk, hiszen a Szigetre például már visszajáró vendég az Átjáró Egyesület. A KAMA projektük kapcsán viszont vállalt is ez a küldetés.

- Öt, vagy hat fesztiválra megyünk, vagy éppen voltunk tavaly óta - fogalmazott az egyesület elnöke. - Voltunk a Fazola fesztiválon, a Cinefesten, a Kocsonyán. Látható, hogy számunkra Miskolc és környéke a fontos, de megyünk a Szigetre és a Lecsó fesztiválra is.

Hogy mit tdunak megmutatni a több tízezer látogatónak? Képeslapokat, könyveket, fotókat, foglalkoztató füzeteket, puzzle-okat többek között. Vannak társasjátékaik is, amelyekkel és egy kvízzel is lehet nyerni különböző ajándékokat.

- Aki bejön ide, a civil faluba az már nyitott az itteni programokra - mondta. - Már kedden beindult a dolog, hiszen a tervezett zárás után még egy órával is itt voltunk, annyi érdeklődőnk volt. nagyon sok természetesen az eseményen a nem miskolci, és úgy veszem észre, hogy számunkra még inkább érdekes az, amit megmutatunk nekik.

Ricsi egyébként rutinos fesztiválozó. Már a 90-es évek elején belekóstolt a műfajba: Kaláka, Kotta, Sziget, EFOTT, Hegyalja...

Nem elhanyagolható

Szabó Viktória és munkatársai a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Liga Szakszervezettől érkeztek és "vertek sátrat" a civil faluban.

- Azért vagyunk itt az EFOTT-on , hogy a diákok megismerhessék a munkavállalói jogaikat - árulta el munkatársunknak . Nagyon sokan nem tudják, hogy mi legyen benne a munkaszerződésükbe, hogy mire kell odafigyelni azért, hogy például ne verhessék át őket. Sokan azt hiszik, hogy ezek elhanyagolgató dolgok, viszont szerintünk van létjogosultsága, hiszen az apró betűs résznél vágják át őket. Ennek elkerülésében is segítünk. Érdeklődés? Igaz, még az elején tartunk, de sajnos nem annyira nyitottak minderre a fiatalok. Ha mi nem megyünk oda hozzájuk és nem mondjuk el nekik, hogy pedig ezek igenis fontos dolgok, akkor nem tudnak a jogaikról. Fontos, hogy már most legyen információjuk, hallgatóként. Viktória elmondta azt is, hogy szakítanak időt az EFOTT-ra, de úgy hogy nem felejtik el, hogy miért is vannak ott.

Tesztekkel is készültek

Meglepő, vagy sem, de a NAV is információs sátorban várja a fiatalokat. Az okokról Varga Zoltán, a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-magyarországi Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője beszélt lapunknak.

- Mindig is fontosnak tartottuk a lakossággal való kapcsolattartást, ugyanis szeretnénk, hogy az emberek, így a fiatalok is megismerjék a munkánkat - jelentette ki. - Tapasztalataink szerint ugyanis csak egy szeletét látják annak, amivel a NAV foglalkozik, pedig a NAV-nak több, mint 100 féle tevékenysége van. A fiataloknak is fontos tudniuk, hogy mire kell például figyelniük az adóztatás kapcsán. Ráadásul reményeink szerint az itt szórakozó fiatalok közül a jövőben többen is akár munkavállalóként is kapcsolatba kerülhetnek a NAV-val.

A cég munkatársai ennek érdekében játékos tesztekkel és különböző szóróajándékokkal készültek, melyeken keresztül reményeik szerint jobban megismerhetik a fesztiválozók a céget.

- Sokuk meglepődik azon is, hogy a költségvetés több, mint 90 százalékát a NAV hozza - tette hozzá Varga Zoltán, aki egyébként nem volt korábban nagy fesztiválra járó, de most itt az EFOTT-on nagyon megfogta a hangulat.

- Koncertek? A fiatalságunkat és a katonaidőnket a Vengaboys és a Mr. President idézi, úgy hogy valószínűleg nosztalgiázni fogok most az EFOTT-on - árulta el mosolyogva.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában