Helyi közélet

2014.07.25. 11:12

A takarékosság ellenére, sajnos...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem marad el az újabb adósságkonszolidáció, a Semmelweisben bíznak abban, hogy részesülnek belőle.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem marad el az újabb adósságkonszolidáció, a Semmelweisben bíznak abban, hogy részesülnek belőle.

A zárolások ellenére, több mint 10 milliárdos adósságmentő csomagot kapnak a kórházak – ezt mondta Balog Zoltán miniszter a Hír Televíziónak a minap. Az is elhangzott: a bejelentett költségmegvonás alól mentesítettek több nagyberuházást is. Ennek kapcsán fordultunk a megyénkbeli két nagy kórházhoz, a B.-A.-Z Megyeihez és a Semmelweishez, hogy megtudjuk: mennyiben érinti ez a bejelentés ezen intézményeket. Egyúttal arra is rákérdeztünk: mennyi a tartozásuk (már ha van), mi okozta, illetve tavaly év végén mennyivel részesültek-e a részleges adósságkonszolidációból.

Választ csak a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórháztól kaptunk (a megyeiből csupán ígéretet). Dr. Tiba Sándor főigazgató kifejezte reményét, hogy az intézmény is részesedik az adósságmentő csomagból, s kijelentette: „Az elmúlt időszakban is mindent megtettünk azért, hogy saját erőből is tudjuk mérsékelni az adósság növekedését.”

– Adósságkonszolidáció esetén általában a 60 napon túli adósságállományt szokták alapul venni, ám arra vonatkozóan, hogy a mostani adósságmentő csomagot milyen elvek alapján biztosítják, még nincs konkrét információnk. Intézményünk mai nappal (július 21-én) lejárt (a 30, vagy 60 napon túli ennél kevesebb) adóssága 650 millió forint. A takarékossági intézkedések ellenére, sajnos, a havi működési többletköltségek továbbra is előidézték az adósságállomány lassú növekedését. Tavaly év végén intézményünk 523 millió forinttal részesült az adósságkonszolidációból - kaptuk a választ.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában