Helyi közélet

2014.06.19. 09:57

Volt holdingvezető ügye: jogerős felmentő ítélet

Miskolc - Helyben hagyta a Miskolci Törvényszék szerdán a Miskolci Járásbíróság tavaly októberi felmentő ítéletét, amelyet pótmagánvádas eljárásban dr. Kriza Ákos miskolci polgármester, és Vécsi György, a Miskolc Holding elnöke indított Halmai Gyula, a holding volt vezérigazgatója ellen.

Miskolc - Helyben hagyta a Miskolci Törvényszék szerdán a Miskolci Járásbíróság tavaly októberi felmentő ítéletét, amelyet pótmagánvádas eljárásban dr. Kriza Ákos miskolci polgármester, és Vécsi György, a Miskolc Holding elnöke indított Halmai Gyula, a holding volt vezérigazgatója ellen. A hírről Halmai Gyula tájékoztatta lapunkat. Mint fogalmazott, az ügyben ötödik alkalommal állapították meg, hogy a feljelentés alaptalan volt.

Mint ismert, 2010-ben dr. Kriza Ákos 74 ügyben tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen. Ezek között volt a korábbi holdingos vezetők életbiztosításban kifizetett béren kívüli juttatás ügye is. Vitatta, hogy a városi cégek korábbi vezetői jogosultak lettek volna – béren kívüli juttatások keretében – kockázati életbiztosítás megkötésére. Ám a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. Ezek után indított pótmagánvádas eljárást dr. Kriza Ákos. Az ügyészség szintén lezárta az ügyet. Ezután a polgármester Vécsi Györggyel együtt nyújtott be pótmagánvádat. 2013. októberében az első fokon eljáró Miskolci Járásbíróság állapította meg ítéletében, hogy nem történt bűncselekmény. A pótmagánvádló ezt a döntést is megfellebbezte, ezt bírálta el tegnap jogerősen a Miskolci Törvényszék, írta közleményében Halmai Gyula.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában