Helyi közélet

2014.06.24. 08:00

Rettegjetek, vérszívó szúnyogok!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hétfőn megyénkben is elkezdődött a nagy, országos szúnyogirtás.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Hétfőn megyénkben is elkezdődött a nagy, országos szúnyogirtás.Már nem az önkormányzatok, hanem az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a szúnyogirtás felelőse. Hétfőn el is kezdődött a vérszívók gyérítése országszerte, így megyénkben is. Hétfőn Encs és Gönc környékén irtottak, kedden ugyanott folytatódik a munka. Szerdán Szerencs környékén, csütörtökön Miskolc környékén, pénteken pedig az edelényi, a szikszói térségben, valamint a Sajó mentén kell félniük a szúnyogoknak.

Mukics Dánieltől az OFK szóvivőjétől megtudtuk:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 9311 hektáron irtanak légi-kémiai eljárással. A használt vegyszer az ÁNTSZ által engedélyezett, emberre nem veszélyes. A méhekre igen, de a gyérítést az esti órákban végzik, amikor a méhek már visszatértek a kaptárukba.

A szóvivő elmondta azt is: a szúnyogirtás koordinálására azért volt szükség, mert régebben az önkormányzatok nem összehangoltan végezték ezt a munkát, így az eredmény sem volt megfelelő. Most az eredményességet is folyamatosan mérik, és ha szükséges megismétlik az irtást.

További részletek a keddi Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában