Helyi közélet

2014.06.10. 14:22

Magyar Bajnokok lettek a Miskolci Mazsorettek

Mór, Miskolc - A márciusi püspökladányi eredményes versenyzés után a Miskolci Mazsorett Együttes utánpótlás csoportjai újabb sikereket értek el.

Mór, Miskolc - A márciusi püspökladányi eredményes versenyzés után a Miskolci Mazsorett Együttes utánpótlás csoportjai újabb sikereket értek el.Június első hétvégéjén került megrendezésre a Magyar Mazsorett Bajnokság Móron, ahol a Miskolci Mazsorett Együttes mindkét utánpótlás csoportja Magyar Bajnoki címmel, térhetett haza, ezzel kvalifikálva magát az augusztusban megrendezésre kerülő Európa- és Világbajnokságra Horvátországba.

3 napos eseményen 660 táncos mutatta be tudását a zsűri előtt. A versenyzők három korosztályban (cadett, junior, senior) négy kategóriában (botos, pom-ponos, zászló, mix) és négy formációban (solo/duo/miniformáció, csapat) mérhették össze tudásukat. A miskolci lányok két korosztályban és 8 kategóriában indultak el és ebből 7 kategóriában pontszerző helyen végeztek. Csapat összetett versenyben mindenkinek két koreográfiát kellett bemutatni; egy menettáncot és egy színpadi táncot. A menettáncra szombat délelőtt került sor szabadtéren, ahol a lányoknak 6 méter széles és 100 méter hosszú útszakaszon kellett előadniuk koreográfiájukat. A színpadi táncokra cadett korosztályban vasárnap reggel a junior korosztályban pedig hétfő délután került sor a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban.

A menettáncok után szombat délután a premier csoportra még egy kihívás várt, hiszen zászlós csapat kategóriában is elindultak, ahol a 2. helyen végzett. A csapat tagjai vasárnap és hétfői napokon egyéni kategóriákban is versenyeztek, ahol a zászlós mini formáció 1 helyen; mini mix kategóriában –ahol egyszerre pom-ponnal és bottal is táncolnak a lányok- 3. helyen; botos mini formációban pedig 5. helyen, duó kategóriában szintén 5.helyen; solo kategóriában pedig 12. helyen végeztek.

A lányok és a csoportvezetőjük (Dudás Ágnes) szorgalmas és kitartó munkája és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket.

Eredmények:

Cadett (8-11 évesek) összetett botos kategória: 1. hely MAGYAR BAJNOK

Zászlós mini formáció: 1 hely MAGYAR BAJNOK

Zászlós csapat: 2. hely

Mini mix formáció: 3 hely

Junior duó kategória: 5. hely

Botos mini formáció: 5. hely

Junior botos összetett kategória: 5. hely

Junior solo kategória 12. hely


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában