Helyi közélet

2014.06.12. 19:42

Legyen a szürke színes, tegyünk együtt a jóért!

Miskolc - Miskolci önkéntesek is csatlakoztak a június 15-ei Hello Hősök Fesztiválhoz.

Miskolc - Miskolci önkéntesek is csatlakoztak a június 15-ei Hello Hősök Fesztiválhoz.

Bátornak lenni. Kiállni másokért. Megváltoztatni a világot, tenni a jóért. Milyen jó lenne, ha minél több fiatal érezné magáénak ezeket a gondolatokat! A Hősök Tere kezdeményezés épp ezt tűzte ki egyik legfontosabb feladatául.

A magyarországi projekt egyik elindítója Philip Zimbardo professzor, aki a stanfordi egyetemen végzett börtönkísérletek kapcsán vált híressé. Az utóbbi években azonban azt kutatta, mi kell ahhoz, hogy az emberek együttérzőek, készségesek, segítőkészek legyenek embertársaikkal szemben.

Helló hősök!

A Hősök Tere program szervezői ízelítőt adnak a hősies gondolkodásból, hősies életmódból a Hello Hősök Fesztivál keretein belül, melyet június 15-én rendeznek a fővárosban, a Budapest Parkban. Itt bárki megtudhatja, mi az a slam poetry, sőt kipróbálhatja magát ebben a műfajban. Új barátokat szerezhetünk a Közös Ülésen, a Vöröskereszt jóvoltából megismerhetjük a leggyakoribb balesettípusokat és elsősegélyt igénylő helyzeteket, találkozhatunk a Hősök Tere kezdeményezés ötletgazdáival, támogatóival, önkénteseivel, de részt vehetünk akár a Hős Caminon is.

Felforgatják

Mindeközben a szervezők 80 önkéntessel felforgatják a fővárost és a vidéki nagyvárosokat. Mindennapi helyzetekkel interaktív kísérlet formájában provokálnak ott, ahol aznap tömeg lesz, és ezt streamelik a Hello Hősök Fesztiválon.

A miskolci önkéntesek, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület tagjai az Avason tevékenykednek majd. Sélley Andrea, az egyesület elnöke elmondta:

– Az avasi lakótelepen élők színében és formavilágában monoton lakókörnyezetben töltik hétköznapjaikat. Azt gondoljuk, hogy a közérzet javításának egyik módja lehet a környezetváltozás. Ezért gondoltuk, hogy a lakótelep egyik frekventált pontján az itt élők bevonásával próbálunk kedvező változást előidézni az avasiak közérzetében közösségi festés keretein belül. Az avasi posta előtti betonszürke virágládákat festjük színesre a helyiekkel, a helyiekért.

A fesztiválhoz csatlakozott a miskolci Szinvapark is, ahol a 2. emeleten az esti órákban egy nagy televízió segítségével követhetjük végig a fővárosi eseményeket, valamint a miskolci akciócsoport tevékenységét a foci vb két meccse közötti szünetben.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában