Helyi közélet

2014.06.24. 17:03

Különleges küldetése van Bükkaranyosnak!

Bükkaranyos - Nagy öröm ez számomra, hogy ma itt együtt lehetünk, hiszen Bükkaranyos régóta várta már ezt a napot - jelentette ki Nagy Lajos polgármester a június 21-i bükkaranyosi falunapon és az új szabadidő park átadási ünnepségén.

Bükkaranyos - Nagy öröm ez számomra, hogy ma itt együtt lehetünk, hiszen Bükkaranyos régóta várta már ezt a napot - jelentette ki Nagy Lajos polgármester a június 21-i bükkaranyosi falunapon és az új szabadidő park átadási ünnepségén.

Önkormányzatunk úgy gondolta, hogy nemcsak a település, hanem a közösség építése is fontos, ezért LEADER-pályázatokon keresztül megteremtettük a forrást és megépítettük ezt a szabadidő parkot - érvelt Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt, Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák Leader fejezetén belül 2 pályázatot sikerült elnyernünk a megvalósításához: a rendezvénytér létrehozására 4 millió 108 ezer forint támogatást. Az ifjúsági park létesítésére, amely magában foglalja a sportpályát és a játszóteret, 7 millió 957 ezer forint támogatást nyertünk. Ez mindösszesen 12 millió 66.738 forint nettó, 100 %-os támogatást jelentett. Ennek segítségével és nagyon sok dolgos kéz munkája által készült el ez a hely, amit ma átadunk. Kívánom, hogy a bükkaranyosiak és a hozzánk érkező vendégek nagyon sok kellemes órát, napot töltsenek el ezeken a tereken. Kívánom, hogy nem csak gyermekeink, hanem az unokáink is élvezhessék majd, legyünk rá büszkék és vigyázzunk rá nagyon- ezen gondolatokkal fejezte be ünnepi beszédét Nagy Lajos.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy különleges küldetése van Bükkaranyosnak. Miskolc közelsége miatt a megyeszékhelyről sokan költöznek ki ide, de munkahelyeik a városban maradnak. Az a nagy kérdés: mi lesz a gyerekeikkel? Megteremthető-e a megfelelő óvodai, iskola szolgáltatás? Jól lehet-e itt élni? E kihívásoknak kell megfelelni. A bükkaranyosi önkormányzat vezetése jól gondolkozik, amikor 100 millió forintért rendbe tették a patakot, felújították az óvodát és az iskolafejlesztésre pályázatot szeretnének benyújtani. Ezután Tállai András és Koleszár Gábor, az MVH megyei kirendeltsége vezetője a nemzeti színű szalagot átvágva átadták a Darányi Ignác Terv keretében megvalósult beruházásokat. Az egyházak képviselői megszentelték és megáldották az új létesítményeket.

A bükkaranyosi óvodások és a Nyugdíjasok Körének műsora után Nagy Lajos polgármestertől Fábián Ferenc, az országos hírnévre szert tett Bükkaranyosi Huszárbandérium vezetője vehette át a lakosság ajánlása alapján kiérdemelt „Bükkaranyosért” díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában