Helyi közélet

2014.06.17. 11:00

Díjkitűzés – bruttó 200.000 forint a nyomravezetőnek

Szikszó - Temetőrongálók ügyében nyomoz az Encsi Rendőrkapitányság.

Szikszó - Temetőrongálók ügyében nyomoz az Encsi Rendőrkapitányság.Az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse eljárást folytat 05030/501/2014. bü. számon rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. novembere és 2014. május 2-a közötti időszakban az ismeretlen elkövető Szikszó külterületén, a Magyar Hegy oldalában található régi Izraelita temetőben szándékosan megrongált 59 darab síremléket, sírkövet.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya - Szikszó Város polgármesterének, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének felajánlása alapján - bruttó 200.000 forint, azaz kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a rendőrőrsön személyesen (3800 Szikszó, Malom út 3. szám alatt), vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-46/514-506-os telefonszámon. Bejelentését megteheti továbbá a 107 vagy 112 központi telefonszámok valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában