Helyi közélet

2014.05.09. 09:03

Szarvast terelnek a versenypályán

Miskolc - A miskolci egyetemisták ME-Kart csapata nyerni szeretne a Bosch versenyén.

Miskolc - A miskolci egyetemisták ME-Kart csapata nyerni szeretne a Bosch versenyén.Csütörtökön az utolsó simításokat végezte gokartján a Miskolci Egyetem ME-Kart gokartcsapata. Nem véletlenül, hiszen a Go-Kart, Go-Bosch! elnevezésű megmérettetés péntektől szombatig a Hungaroringen lesz megrendezve. Hogy mi a távolabbi cél? Egy önjáró gokart megalkotása három fázisban.

- A csapaton belül gépészeti fejlesztési vezető vagyok - mondta érdeklődésünkre Bak Zoltán, a Miskolci Egyetem mechatronikai mérnök hallgatója. - A csapat 20 főből és két tanárból áll. Villamosmérnök, informatikus, és gépész mérnök hallgatók is vannak a csapatban. A verseny lényege az, hogy három esztendő múlva önállóan versenyző gokartot építsünk: ezen a hétvégén önállóan kell majd többek között az általunk épített járműnek parkolnia.


 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>


Nem sokat aludtak

Zoli meg sem kísérelte megszámolni, hogy hány munkaórát töltöttek eddig a gokart építésén, amit Szarvasnak neveztek el. Szerdáról csütörtökre virradóra is mindössze néhány órát aludtak, hiszen a vasat készítették fel a szombat estig tartó meccsre. Valószínűleg a miskolci egyetemisták négy ellenfele (Óbuda, Nyíregyháza, Kecskemét, Gödöllő) is hasonló cipőben járhat...

Szalai Lászó villamosmérnök hallgató is fáradt volt, hiszen ő is az utolsó pillanatokig szerelt a többiekkel. Elmondta: a Boschtól kapták a Honda motoros gokartot, amibe kötelezően be kellett építeniük több alkatrészt, többek között egy parkolóradart is.

- Bent éjszakáztam, ugyanis az illesztő áramkörök nagy részét én terveztem, de a villamos kivitelezésben is aktívan benne voltam - mindezt már Kiss Dávid árulta el, aki szintén villamos mérnök hallgató. - Nagyon sok újat tanultam a tervezés során! Többek között nagyon büszke vagyok a hátramenetet vezérlő panelra.

- Egyértelmű, hogy nyerni szeretnénk! Ezt nem csak a magam, hanem a csapat minden tagja nevében mondhatom - jelentette ki Szalai László. - Ha már ennyit dolgoztunk a projekt sikerén nem is lehet más a célunk.

Trohák Attila egyetemi tanár arról beszélt, hogy sokat éjszakáztak a verseny előtt a hallgatókkal, de tudja, hogy megérte.

- A helyszín inspiráló lehet, örülünk a Hungaroringnek - tette hozzá. - Mi a boxutcát fogjuk használni, de kíváncsiak vagyunk a meglepetés programokra is. Meglátjuk mire leszünk képesek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában