Helyi közélet

2014.05.09. 20:10

Megállapodás az egyetem és a város között

Miskolc - A kontraktussal megteremtődnek a jövőbeni együttműködés alapjai.

Miskolc - A kontraktussal megteremtődnek a jövőbeni együttműködés alapjai.Amint arról már korábban beszámoltunk, a kormány 350 millió forintot biztosít az idei költségvetéséből a miskolci atlétikai- és futópálya fejlesztésére, melynek címzettje Miskolc önkormányzata. A pálya ügye régóta kérdés Miskolcon, hiszen köztudott, hogy az Andrássy úti DVTK-stadion rekonstrukció előtt áll, melynek során aréna típusú labdarúgópályát (a közönség csupán pár lépésnyire ülne a küzdőtértől) alakítanának ki és ezért felszedik – a jelenleg még funkcionáló – szabvány rekortán pályát.

Újabb szakasz

Ennek hiányában viszont az atlétika jelene, jövője veszélybe kerülne a városban, ezért már hónapok óta vita folyt arról, hogy a város mely része lenne a legalkalmasabb egy új atlétikai pálya felépítésére.

Emlékezetes, hogy a témában a Magyar Atlétikai Szövetség képviselői is egyeztettek Miskolcon, amely után dr. Kriza Ákos polgármester lapunknak úgy fogalmazott: meglátása szerint a Miskolci Egyetem területe lenne a legjobb helyszín. Csütörtökön pedig újabb szakaszához érkezett az új műanyag atlétikai pálya építésének története. A miskolci önkormányzat közgyűlésén ugyanis a képviselők megszavazták azt az előterjesztés, amely felhatalmazza a polgármestert arra, hogy együttműködési megállapodást kössön Miskolc Megyei Jogú Városa képviseletében a Miskolci Egyetemmel a miskolci atlétikai fejlesztés megvalósítása érdekében. Mivel a pálya tervezett helyszíne az egyetemi sportingatlan a Magyar Állam tulajdonában van és a Miskolci Egyetem vagyonkezelésében, ezért szükséges a terület használatára és a jogviszonyok rendezésére vonatkozó megállapodás megkötése, amelyben rögzítik, hogy a beruházás során megvalósuló létesítmények az önkormányzat tulajdonába kerülnek, a későbbi üzemeltetést az önkormányzat végzi és az önkormányzat jogosult az állami tulajdonú ingatlan miskolci atlétikai beruházás kivitelezése és működése céljából történő ingyenes használatára. Az ingyenes használat ellentételezéseként az egyetem az együttműködési megállapodás alapján az év meghatározott időszakaiban térítésmentesen használhatja majd a sportlétesítményt. Ezen kontraktussal megteremtődnek a jövőbeni együttműködés alapjai, rendezik a beruházással érintett terület használati jogát és lefektetik a beruházás üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb alapelveket.

ÉM

Az atlétikai pályán megvalósul:

  • szabadtéri nyolcsávos futópálya
  • ugró és dobóhelyek
  • futófolyosó
  • futófolyosó kiszolgáló épület
  • pályavilágítás

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában