Helyi közélet

2014.05.13. 15:43

Kirakni tilos, ha csak...

Miskolc - Meghosszabbította a parlament a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási moratóriumot.

Miskolc - Meghosszabbította a parlament a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási moratóriumot.Az új ciklusban elfogadott első törvényjavaslat volt a kilakoltatási moratórium határozatlan időre való meghosszabbítása. A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítását több mint 177 képviselő támogatta, így a kilakoltatási tilalom addig tart, ameddig meg nem születik a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály.

A meghosszabbított moratórium szabályai ezúttal is a téli kilakoltatási tilalomra vonatkozó rendelkezéseken alapulnak. Azaz azokat a devizahiteleseket nem lehet kilakoltatni, akik nem jogosultak más, beköltözhető ingatlanra, nem önkényes lakásfoglalók, akiket nem sújtottak rendbírsággal, és akiket nem ítélt el bíróság hitelezéssel kapcsolatos visszaélés miatt.

A törvényjavaslathoz érkezett egy módosító indítvány is, a fideszes Csöbör Katalin miskolci országgyűlési képviselőtől. Ez az úgynevezett Lex Avas, amely kitételt fogalmaz meg arra nézve, hogy bizonyos esetekben ne legyen meghosszabbítható a kilakoltatási tilalom.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában