Helyi közélet

2014.05.17. 21:42

Homokzsákok a Hernád mentén

Miskolc - Szombat reggel harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget a Hernád teljes megyei szakaszán.

Miskolc - Szombat reggel harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget a Hernád teljes megyei szakaszán.A folyó vízszintjének emelkedése miatt több helyen megelőző védekezési munkálatok váltak szükségessé, közölte lapunkkal dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatság hivatalvezetője.

Dr. Tollár Tibor dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági igazgató-helyettese, Lipták Attila dandártábornok, megyei igazgató, Tóbis Gábor ezredes, gazdasági igazgató-helyettes, valamint Tóth Dezső alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő a nap folyamán helyszíni szemlét tartott Aszaló.

A folyó védvonalainak megerősítésére nyolc megyei járási mentőcsoport (Cigánd, Sátoraljaújhely, Tokaj, Tiszaújváros, Mezőcsát, Mezőkövesd, Kazincbarcika, Edelény) száztíz fővel indult útnak délután, hogy segítséget nyújtson a vízügyi szakembereknek.

A mentőcsoport tagjai azonnal munkához láttak, a két helyszínen - Onga-Ócsanálosnál, valamint Belegrádnál - párhuzamosan haladnak a védekezési munkálatokkal. Két helyen a vízügyesek irányítása mellett homokzsákokat töltenek és ideiglenes védműkiépítést, -megerősítést hajtanak végre a fővédmű vonalán a települések védelme érdekében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában