Helyi közélet

2014.05.07. 11:13

Fődíjas az Átjáró Egyesület

Miskolc - Hétfőn Bécsben vehették át az Átjárósok az Europa Nostra egyik fődíját.

Miskolc - Hétfőn Bécsben vehették át az Átjárósok az Europa Nostra egyik fődíját.Az oktatás, képzés és tudatosságnövelés fődíját nyerte el a miskolci Átjáró Egyesület: A rozsdazónától az új Miskolcig című pályázata. Mint arról már beszámoltunk az Európai Bizottság és az Europa Nostra március végén hozta nyilvánosságra a 27 díjazott nevét (akiket 30 ország, 160 indulója közül választottak ki), köztük az Átjáró Egyesületét, viszont arra, hogy kik nyerik a fődíjakat és a vele járó 10 ezer eurós pénzjutalmat, csak hétfőn este derült fény Bécsben, a Burg­theaterben. A miskolci civil szervezet az oktatás, képzés és tudatosságnövelés kategóriában kapta meg a nem mindennapi elismerést.

– Hihetetlen számunkra az elismerés, de persze azért reménykedtünk, hogy meglesz a fődíj is! – mondta büszkén az Észak-Magyarországnak Darázs Richárd, az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület elnöke, akit Ausztriából útban hazafelé telefonon értünk utol. – Az ünnepélyes díjkiosztó előtt három és fél órás ceremónia után jött az eredményhirdetés, amikor kiderült, hogy az oktatás, képzés és tudatosságnövelés kategóriában mi kaptuk a fődíjat. Hogy miért? Nem könnyű rá válaszolni… Úgy érzem, hogy a pályázatunk látványos volt sok filmmel, kiadványokkal. Az oklevek és a bronzszobor mellett 10 ezer eurót is nyertünk, aminek meg van a helye, hiszen jelenleg is több projektünk fut.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában