Helyi közélet

2014.05.12. 01:52

Küldjön hírt - „Együtt, Egymásért, Izsófalváért”

Izsófalva - Pénteken került megrendezésre Izsófalván a „TeSzedd” szemétszedési akció az Izsófalvai Polgárőr Egyesület szervezésében. Az eseményhez csatlakozott Izsófalva Nagyközségi Önkormányzata, a Kalász László Általános Iskola – Izsó Miklós Tagiskolája, az Izsófalvai Szivárvány Óvoda és a helyi lakosság.

Izsófalva - Pénteken került megrendezésre Izsófalván a „TeSzedd” szemétszedési akció az Izsófalvai Polgárőr Egyesület szervezésében. Az eseményhez csatlakozott Izsófalva Nagyközségi Önkormányzata, a Kalász László Általános Iskola – Izsó Miklós Tagiskolája, az Izsófalvai Szivárvány Óvoda és a helyi lakosság.Magyarországon immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a „TeSzedd” szemétszedési akció. Izsófalván a közös összefogásnak köszönhetően 232-en szedtek szemetet. Az Izsófalvai Polgárőr Egyesület szolgálatai során felmérte, hogy Izsófalva bel-és külterületén hol vannak azok helyek, amelyek tisztítást igényelnek.

A kicsiktől a felnőttekig minden korosztályból volt jelentkező. Az óvodások már nagyon várták a délelőtti órákban, hogy útnak indulhassanak, s köszönhetően a helyi óvónők munkájának a kicsik már sorba sorolták, hogy milyen dolgokra kell odafigyelniük. Az általános iskolások is nagy örömmel csatlakoztak a szemétszedési akcióhoz. A pedagógusok erre napra „Madarak és Fák Napja” vetélkedőt szerveztek, s a szemet szedése az egyik feladatuk volt a diákoknak, akiket a tanév során folyamatosan oktatnak és nevelnek a szelektív hulladékgyűjtés szabályaira. Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően a közmunkások is részt vettek a szemét szedésében és zsákok egy helyre szállításában. A polgárőrök a szemétszedésen túl húsz darab virágot is felajánlottak, s a nap folyamán a Dózsa György utcában elültetésre is kerültek. Így Izsófalvát nem csak tisztábbá, de szebbé is tettük.

A nap végén mindenki fáradtan, de mosolyogva térhetett haza. Köszönet illet mindenkit, akik részt vettek a szemétszedésben illetve a szervezésben segítségünkre voltak. Örülünk, hisz ismételten érvényesült a polgárőrség szlogenje „Együtt, Egymásért” vagy, ahogy az Izsófalvai polgárok szokták mondani „Együtt, Egymásért, Izsófalváért”.

- Hladon Sándor, Sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában