Helyi közélet

2014.05.06. 14:20

Ahol a gyermekek kicsit sem zavarnak, sőt...

Miskolc - A holdamosok a pocakos és kisgyermekes kismamákon túl a kispapákat is várják születés heti kínálatukra.

Miskolc - A holdamosok a pocakos és kisgyermekes kismamákon túl a kispapákat is várják születés heti kínálatukra.Nyolcadik alkalommal szervezett változatos programokat a Holdam Egyesület. A főszervezőt (az egyik alapítót) Zámborszky Esztert kérdeztük az első nap tapasztalatairól.

Várandósok és kismamák

– Mindig nagy érdeklődés kísérte eddig is a rendezvényeinket, amelyek zömének helyszíne a Holdam udvar, ahol önmagában is van egy „mag", ám ehhez képest is meglepően sokan jöttek el. Persze, a kazincbarcikai kórház szülész-nőgyógyásza, dr. Váradi János és bábája, Kovács Istvánné, Ica előadásaira (ők visszatérő meghívottjaink) mindig is sokan kíváncsiak. A hallgatóság között voltak várandósok és kismamák kisgyermekekkel, sőt három apuka is eljött. Általában az először szülő, pocakos kismamákat szokták elkísérni a férfiak. Külön örültünk, hogy voltak új arcok is. Abban bízunk, hogy ők is állandó látogatóinkká válnak – mondta. Megerősítette: a programok ingyenesek, miként az év folyamán tartott programok többsége is. Ami nem azt jelenti, hogy az előadók mind ingyen jönnének el, de pályázatok, támogatók révén igyekszünk mindenki számára elérhetővé tenni a részvételt.

Mesepedagógia

– A programokra a kisgyermekeket is nyugodtan el lehet hozni, minket nem zavarnak a gyerekek, sőt! – jelentette ki Eszter. – Csupán néhány olyan esemény van, amikor esetleg útban lennének, ezekre az esetekre is fel vagyunk készülve, találunk rá megoldást.

Az idei program az egészséges család alcímet kapta, e köré szerveződtek a témakörök: egészséges táplálkozás, környezetbarát megoldások, vagy például a keddi csecsemő és kisded elsősegély...

Ami korábban még nem volt: a most divatos mesepedagógia és meseterápia a téma. A most bemutatott könyvből a rendezvénye olyan meséket ismerhetünk meg, amelyeket már a pocaklakóknak is érdemes elmesélni.

Az aktuális programok a Holdam honlapján követhetők: www.holdam.hu.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában